Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Vammaisneuvosto2022.03.2012

2894-2011 (60)

Kasvatus- ja opetusvirasto - Paattisten koulun uudisrakennustilat

Tiivistelmä: -

Vammais § 20

Vammaisneuvosto käsitteli kokouksessaan 17.11.2011 § 73 esteettömyysasiamiehen ajankohtaisia asioita.

 

Yhtenä ajankohtaisena asiana oli Paattisten koulun uudisrakennustilat. Asiasta todettiin kokouksessa seuraavaa:

 

Saatujen tietojen mukaan tiloihin tulee koulun lisäksi päivähoitotiloja ja kulttuuritoimen/kirjaston tiloja. Liikuntatoimen hallintaan ei tietojen mukaan tule omia tiloja uudisrakennuksessa, mutta liikuntasalin käyttö on mahdollista myös kouluajan ulkopuolella.

 

Koulun liikuntatilojen saniteettitiloja, lähinnä niiden wc-tiloja ei ole kuitenkaan tehty esteettömiksi. Tilojen käyttö erityisryhmien, kuten vammaisten ja vanhusten, liikuntatarpeisiin estyy. Myöskään päiväkodin tilat eivät ole suunnitellut vammaisia lapsia varten saniteettitilojen osalta.

 

Kokouksessa todettiin, että maankäyttö- ja rakennuslain 117 § 3 momentin sisältö: Rakennuksen tulee olla tarkoitustaan vastaava, korjattavissa, huollettavissa ja muunneltavissa sekä, sen mukaan kuin rakennuksen käyttö edellyttää, soveltua myös sellaisten henkilöiden käyttöön, joiden kyky liikkua tai toimia on rajoittunut. Tämä ei kaikilta osin toteudu ko. uudisrakennuksessa.

 

Vammaisneuvosto päätti lähettää asiaa koskevan tiedustelun Turun kasvatus- ja opetusvirastoon, Turun Tilaliikelaitokselle sekä Turun rakennusvalvontatoimistoon.

 

Kasvatus- ja opetusvirasto toteaa vastauksena tiedusteluun seuraavan:

 

Paattisten koulun ja päiväkodin uudisrakennushankkeen rakennuttamisesta on vastannut kaupungin Tilaliikelaitos. Tilaliikelaitos on kasvatus- ja opetusviraston tietojen mukaan selvittämässä asiaa ja antanee oman vastauksensa vammaisneuvostolle.

 

Kasvatus- ja opetusvirasto korostaa, että tilojen suunnittelussa ja rakentamisessa on kaikilta osin noudatettava voimassaolevia säädöksiä ja määräyksiä.

 

Kasvatus- ja opetusvirastolla ei muuten ole vuokralaisena ja tilojen käyttäjänä todettavaa asiaan.

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 13.3.2012:

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi vammaisneuvosto päätti, että se uudistaa tiedustelunsa 17.11.2011 § 73 diaari 2894-2011 Turun Tilaliikelaitokselle ja Turun rakennusvalvontatoimistoon.

Jakelu

laupRakennusvalvontatoimisto
laupTilaliikelaitos