Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 68 27.10.2011

12400-2011 (452)

Kehitysvammaisten henkilöiden työtoiminta Lausteella

Tiivistelmä: -

Vammais § 68

Turun Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n puheenjohtaja Veijo Lehtonen on lähettänyt vammaisneuvostolle kirjeen, jossa todetaan mm. seuraavaa:

Työtoiminnan loputtua Littoistentiellä osa siellä työskennelleistä on nyt Lausteen entisissä nuorisotalon tiloissa.

Puheenjohtaja Veijo Lehtonen on tutustunut tiloihin ja toteaa niistä seuraavaa:

Työtoiminnassa on 70 kehitysvammaista. Sisääntuloasfaltilla on 15 cm:n möykkyjä ja kuoppia ja liikuntarajoitteisten ja pyörätuolilla kulkevien on vaikea liikkua siinä. Työtiloissa työskentelee 10-15 henkilöä, tilaa on noin 20 m². Osa tekee töitä ruokalassa, joka on tehty niin, että varsinaista keittiötä ei ole. Tiloissa on vain yksi wc, joka ei ole inva-wc ja lähes kaikilla on vaikeuksia asioida siellä.  Takseilla on vaikeuksia, koska rinne on vino, liukas ja aiheuttaa ongelmia autoon mennessä ja sieltä poistuttaessa.

Esteettömyysasiamies Heikki O Haulisto on aiemmin keväällä 2011 tutustunut Lausteen nuorisotalon tiloihin. Hän totesi, että Lausteen edellisen tilojen haltijan muutto oli tuolloin vielä kesken. Esteettömyysasiamies totesi tarkastuksessaan, että toimintakeskuksen sillä hetkellä käytössä olevat tilat olivat esteettömät. Esteettömyysasiamiehelle näytetyt tilat olivat tyhjät, joten tilojen ahtautta käyttöön oton jälkeen ei voinut päätellä.

Tilaliikelaitos on lähettänyt vastauksen asian johdosta: Lausteen nuorisotalo on ollut väistötila nimikkeellä 28.9.2011 asti. Rahaa kohteelle ei ollut tälle vuodelle varattu. Välttämättömät työt/korjaukset tehtiin, jotta sinne voitiin muuttaa, mutta suunnitellut kiinteistön kunnossapitotoimenpiteet jatkuvat vasta ensi vuonna. Mm. pihan kunnostus ja muita käyttäjältä tulleita korjauspyyntöjä on tulossa ensi vuoden kunnossapitolistalle. Käyttäjälle on ilmoitettu ja asiat on käyty yhteisymmärryksessä läpi. Jos jotain akuuttia korjaustarvetta ilmenee, niin se käydään korjaamassa heti, mutta muuten edetään suunnitelmien mukaan.

PäätösVammaisneuvoston puheenjohtaja Tini Vehviläinen ja esteettömyysasiamies Heikki O Haulisto tutustuvat tiloihin ja toimintaan.