Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 45 16.06.2011

2892-2011 (001)

Valtakunnallisen vammaisneuvoston tiedote kunnallisille vammaisneuvostoille

Tiivistelmä: -

Vammais § 45

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 9.6.2011.

Valtakunnallinen vammaisneuvosto tiedottaa mm. seuraavista asioista:

-          Helsingin kaupungin palvelukartasta on nyt myös toimipisteiden esteettömyystietoja. Toimipisteet ovat aloittaneet esteettömyystietojen täyttämisen joulukuussa 2010 ja tietoja lisätään jatkuvasti. Palveluun voi tutustua www.hel.fi/palvelukartta. Kun hakukenttään kirjoitetaan esteettömyys, löytyy lista toimipisteistä, jotka ovat täyttäneet esteettömyystietonsa.

-          Helsinki kaikille –projektin toimesta on avattu nettiin täydentyvä esteettömyyssymbolipankki. Kuvasymbolit – sivusto on esteettömästä ja saavutettavasta opastuksesta kertova tietopankki, jonne on koottu kokoelma aiheeseen liittyviä kuvasymboleja sekä yleistä tietoa esteettömästä opastuksesta.

-          Valtakunnallinen vammaisneuvosto järjestetään Pasilan Holiday Inn -hotellissa 3.11.2011. Teemana on vapaaehtoistoiminta eurooppalaisen teemavuoden mukaisesti. Vammaisneuvostopäivän kutsu ja ohjelma ovat luettavissa www.vane.to.

-          Valtakunnallinen vammaisneuvosto täyttää 25 vuotta. Juhlaa vietetään Helsingissä Säätytalolla 2.11.2011. Kutsu lähetetään myöhemmin.

-          Henkilökohtaisen avun päivät pidetään Helsingissä Kuntatalolla 27.–28.9.2011. Koulutuspäivät keskittyvät teemaan ”Yhtäläiset mahdollisuudet elää ja toimia yhteiskunnassa”. Päivien ohjelma on valtakunnallisen vammaisneuvoston sivulla www.vane.to/ ajankohtaista/ajankohtaiset tapahtumat.

-          Ruotsinkielinen henkilökohtaista apua käsittelevä seminaari pidetään 9.11.2011 Kuntatalossa Helsingissä. 

-          Suomen vammaispoliittinen ohjelma ilmestyy piakkoin ruotsiksi selkokielellä.

EhdotusMerkitään vammaisneuvoston tiedoksi.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.