Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 44 16.06.2011

7360-2011 (003)

Vammaisneuvoston opintomatka Tallinnaan

Tiivistelmä: -

Vammais § 44

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 8.6.2011:

Vammaisneuvosto on suunnitellut opintomatkaa Tallinnaan 31.8.2011-2.9.2011.

Matkan tarkoitus on tutustua mm. eri tavoin vammaisten palveluihin sekä luoda suhteita Tallinnan ja Viron vammaisjärjestöjen katto-organisaatioihin.

Vammaisten työllistyminen on ajankohtainen keskustelunaihe monella tasolla. Vammaisneuvoston suunnitelmissa on tutustua vammaisten henkilöiden työllistymis- ja kuntoutuspalveluihin Astangu-keskuksessa. Astangu kuuluu EPR – European platform for rehabilitation – verkostoon, johon kuuluu 27 organisaatiota 16 maasta. Palveluita ovat mm. tiedottaminen vammaisten koulutusmahdollisuuksista, työkyvyn arvioinnit ja yksilölliset suunnitelmat, seuranta liittyen henkilöiden sosiaalisiin, lääkinnällisiin ja ammatillisiin palveluihin sekä ammatillisen kuntoutuksen ja urasuunnittelun ohjaus.

Tarkoituksena on myös tutustua KÄO-keskukseen, jossa on lasten ja aikuisten keskus. Palvelut on suunnattu kehitysvammaisille ja monivammaisille henkilöille sekä mielenterveyskuntoutujille. Keskuksessa on mm. päivätoimintaa, intervallihoitoa ja opetusta sekä mm. ESR-hanke, jonka tarkoituksena on luoda edellytyksiä kehitysvammaisten henkilöiden tehokkaammaksi integroimiseksi työmarkkinoille.

Lisäksi vammaisneuvoston tarkoituksena on tutustua Viron parlamenttiin ja keskustella vammaisten asioihin perehtyneen poliitikon kanssa mm. vammaisten työllistymisen ja asumisen tilanteesta. Keskustelua on tarkoitus käydä myös kaupunkiympäristön esteettömyydestä.

Liite                                     Alustava ohjelma ja aikataulu

Matkalle osallistuisi vammaisneuvoston puheenjohtaja, kuusi vammaisneuvoston jäsentä, kaksi avustajaa, vammaisneuvoston asiantuntijajäsenenä esteettömyysasiamies sekä vammaisneuvoston sihteeri.

Kustannukset ovat yhteensä noin 6.000€. Vammaisneuvoston määräraha vuodelle 2011 kattaa tarvittavat kustannukset.

EhdotusVammaisneuvosto päättää esittää kaupunginhallitukselle, että vammaisneuvosto oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa alustavan ohjelman mukaisesti opintomatka Tallinnaan 31.8.–2.9.2011. Matkasta aiheutuvat kustannukset maksetaan vammaisneuvoston määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Vammais § 44
Liite 1:Alustava ohjelma ja aikataulu