Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 94 02.12.2010

13101-2010 (5126)

Turun AKK:n neuvottelukuntien yhteistyöpalaveirssa käsiteltyjä asioita

Tiivistelmä: -

Vammais § 94

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 22.11.2010:

 

Turun aikuiskoulutuskeskuksessa toimii monikulttuurinen neuvottelukunta, jonka tehtävänä on ylläpitää ja kehittää Turun AKK:n toimialojen ja työelämän välistä yhteistyötä sekä olla tukena mm. koulutusohjelmien, opetussuunnitelmien, tutkintojen järjestämiskäytäntöjen ja yhteistyösuhteiden kehittämisessä sekä asiakastarpeiden tunnistamisessa.

 

Vammaisneuvoston varajäsen Anita Birstolin edustaa vammaisneuvostoa neuvottelukunnassa.

 

Anita Birstolin on ollut AKK:n neuvottelukuntien yhteistyöpalaverissa 12.8.2010. Neuvottelussa tuotiin vammaisten henkilöiden asioista esille seuraavia:

 

- Vammaisten henkilökohtaisten avustajien koulutustarve on lisääntynyt paljon, kysyntää on ollut odotettua enemmän. Lakimuutoksen myötä ammattiryhmä on kasvussa. Tällä hetkellä on menossa yhteistyöhankintaprojekti koulutuksen aloittamiseksi.

- Keskustelussa tuli esiin mielipide, että koulutuksen sisältöihin pitäisi ottaa mukaan työelämätietoutta - erityisesti työnantajan ja työntekijän oikeuksien ja velvollisuuksien tunteminen antaisi paremmat lähtökohdat yhteistyöhön. Kasvava ammattiryhmä, joka työskentelee paljon yksittäisten ihmisten kotona. Tällä hetkellä sitoo paljon lähihoitajia. Sijaisia tarvittaisiin lisää. Vaikka laitosmaisia paikkoja olisi lähellä, ne jätetään usein käyttämättä.

- Keskustelua on ollut yrittäjäpohjaisesta omaishoitajien vapaapäivien antajien koulutuksesta.

- Keskusteltiin myös tukihenkilöiden kouluttamisesta, tästä ei kuitenkaan tullut konkreettisia ehdotuksia.

 

Ehdotus       Merkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.