Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 93 02.12.2010

13100-2010 (014)

Vammaisneuvoston työkokous 7.2.2011

Tiivistelmä: -

Vammais § 93

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 22.11.2010:

 

Vammaisneuvosto on päättänyt, että Suomen vammaispoliittista ohjelmaa ja sen tavoitteiden siirtämistä käytäntöön paikallisella tasolla käsitellään työkokouksessa. Työkokous pidetään 7.2.2011 Turku - Maarianhamina - Turku.

 

Turun kaupunginhallituksen päätöksen mukaan vammaispoliittiset linjaukset ja tavoitteet voidaan ottaa huomioon Turun kaupungin vahvistetuissa ohjelmissa: asukkaiden hyvinvointiohjelmassa, lasten ja nuorten ohjelmassa, työikäisten ohjelmassa ja senioriohjelmassa sekä asunto- ja maankäyttöohjelmassa.

 

Sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmä päätti kokouksessaan 9.11.2010, että vammaispoliittiset tavoitteet otetaan huomioon osana sosiaali- ja terveystoimen sopimusvalmistelua. Kokouksessa sovittiin, että vammaisneuvoston sihteeri ottaa yhteyttä tulosaluejohtajiin alkuvuodesta 2011, jolloin voidaan sopia menettelytavoista.

 

Vammaisneuvoston työkokouksessa käsitellään valtakunnallista vammaispoliittista ohjelmaa peilaten sitä Turun hyvinvointiohjelmiin. Työkokouksen tavoitteena on luoda vammaisneuvoston työpaperi, jota vammaisneuvosto voi käyttää hyväksi hyvinvointiohjelmien sisältöihin liittyvissä ehdotuksissaan.

 

Työkokouksen tarkempi ohjelma lähetetään vammaisneuvoston jäsenille tammikuussa 2011. Mikäli varsinaisella jäsenellä ei ole mahdollisuutta osallistua kokoukseen, varajäsen voi osallistua.

 

Ehdotus       Vammaisneuvosto päättää, että työkokous pidetään selostusosan mukaisesti.

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.