NEUVOTTELUKUNNAN ROOLI

 

 

Neuvottelukunnan tehtävänä on ylläpitää ja kehittää yhteistyötä Turun AKK:n toimialojen ja työelämän välillä sekä olla vahvana tukena mm. koulutusohjelmien, opetussuunnitelmien, tutkintojen järjestämiskäytäntöjen ja yhteistyösuhteiden kehittämisessä sekä asiakastarpeiden tunnistamisessa. Neuvottelukunnan erityisenä tehtävänä on varmistaa, että työelämän palaute oppilaitoksen käytäntöjen ja koulutuksen kehittämiseksi välittyy oppilaitosten edustajille.

 

 

Neuvottelukunnan jäseniksi kutsutaan henkilöitä, joilla on halu ja mahdollisuus osallistua aktiivisesti neuvottelukunnan toimintaan ja jotka edustavat alan keskeisiä työelämän tahoja tai muuta toimialan kehittämisessä tarvittavaa asiantuntemusta.

 

Neuvottelukunnan tehtävät:

 

·tekee esityksiä ja aloitteita sekä antaa lausuntoja toimialaansa kuuluvissa asioissa

·seuraa alan kehitystä ja tekee esityksiä opetuksen kehittämiseksi

·seuraa alansa osaamisvaatimusten ja koulutustarpeiden muutoksia ja tekee oppilaitokselle tähän liittyviä esityksiä

·toimii asiantuntijana opetussuunnitelmiin, opetukseen, työssä oppimiseen ja tutkintojen suorittamiseen sekä koulutusohjelmiin liittyvien tehtävien ja toimintojen kehittämisessä

·luo ja kehittää työelämäyhteyksiä

·tekee aloitteita alaansa liittyvän toiminnan kehittämisestä

·välittää tietoa oppilaitoksen toiminnasta omalle kohderyhmälleen

 

Neuvottelukunta voi ottaa hoitaakseen tarvittaessa myös muita tehtäviä. Neuvottelukunnan toimikausi on voimassa toistaiseksi.

 

Neuvottelukunta kokoontuu tarvelähtöisesti, n. 2-4 kertaa vuodessa.