Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 24 11.03.2010

12729-2002 (015, 042)

Esteettömyysohjelman seurantatyöryhmän tiedustelu esteettömyysohjelman toteutumisesta

Tiivistelmä: -

Vammais § 24

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 2.3.2010:

 

Kaupunginjohtajan nimeämä työryhmä on velvoitettu raportoimaan vuosittain kaupunginhallitukselle Turun esteettömyysohjelman 2005-2012 toteutumisesta. Työryhmä tiedustelee hallintokunnilta esteettömyysohjelmassa esitettyjen velvoitteiden toteutumista vuoden 2009 aikana. Vastausten perusteella työryhmä esittää arvionsa ohjelman toteutumisesta.

 

Kysymykset, joihin toivotaan vastauksia, ovat seuraavat:

 

1. Paljonko vuonna 2009 on käytetty esteettömyyden poistoon tarkoitettuja määrärahoja esteettömyysohjelman kohdan 3.3. Määrärahavarausten tekeminen ja avustaminen mukaisesti?

 

2. Paljonko vuodelle 2010 on varattu esteettömyyden poistoon tarkoitettuja määrärahoja esteettömyyden poistoon tarkoitettuja määrärahoja esteettömyysohjelman kohdan 3.3. Määrärahavarausten tekeminen ja avustusten myöntäminen mukaisesti?

 

3. Miten on edennyt esteettömyysohjelman kohdassa 3.7. Kaupunkialuetta koskevan esteettömyyskartoituksen toteuttaminen esitetty ”jatkuva kartoitus” eli vuonna 2008 kokeiltu Internet karttapalvelimen palautejärjestelmän pilotointisuunnitelma eModel?

 

4. Missä vaiheessa on kohdassa 3.10. Esteettömyyden toteuttaminen joukkoliikenteessä esitetty joukkoliikenteen estekartoitus joukkoliikenteen tekemiseksi kokonaisuudessaan esteettömäksi?

 

5. Ovatko em. kohdassa esitetyt tavoitteet autojen ja pysäkkien varustuksen tekemiseksi eri tavoin esteisiä ihmisiä palvelevaksi sekä muut mainitut asiat edenneet?

 

Esteettömyysohjelma on luettavissa osoitteessa http://www.turkutouring.fi/public/default.aspx?contentid=15930 .

 

Esteettömyysohjelmassa on kussakin tavoitteessa määritelty toteutuksesta vastaava taho, vastuutaho ja aikataulu. Vammaisneuvosto on nimetty toteutus- ja vastuutahoksi vuorovaikutuksen ja verkottumisen toteuttamisessa. Muita tahoja tässä ovat viestintäkeskus, vanhusneuvosto, esteettömyysasiamies, tiedottajat, aluekumppanuus ja Urban-hanke. Tiedon saavutettavuuden osalta toteutus ja vastuu kuuluvat kaikille hallintokunnille.

 

Vammaisneuvoston jäsenet ovat mukana monissa verkostoissa, mm. Turku kaikille -portaalissa ja läänin tason esteettömyysryhmissä.

 

Ehdotus       Vammaisneuvosto kokoaa jäsentensä osalta näiden kiinnekohdat esteettömyyteen liittyviin verkostoihin ja työryhmiin sekä näiden työryhmien konkreettiset tavoitteet.

 

 

 

 

 

PäätösVammaisneuvosto päätti, että sihteeri kokoaa tiedot ja toimittaa ne seurantatyöryhmän tietoon.