Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 48 10.12.2009

15065-2009 (001)

Kirkko kaikille -symposium 8.-10.2.2010

Tiivistelmä: -

Vammais § 48

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 1.12.2009:

Kirkon vammaistyön neuvottelukunnan puheenjohtajana ylitarkastaja Sari Loijas valtakunnallisesta vammaisneuvostosta on lähettänyt kunnallisille vammaisneuvostoille seuraavan tiedotteen:

"Ensi vuonna 8.-10.2.2010 pidetään Kirkko kaikille -symposium Kuopiossa. Kirkon vammaissymposiumeja on järjestetty muutaman vuoden välein. Edellisessä symposiumissa Jyväskylässä 2002 valmisteltiin Kirkko kaikille - Suomen ev.lut. kirkon vammaispoliitista ohjelmaa, jonka Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi 13.8.2003. Yksi ohjelman tavoitteista toteutui, kun kirkkohallitus perusti Kirkon vammaistyön neuvottelunnan. Neuvottelukunnan eräänä tehtävänä on seurata ohjelman toteutumista kirkossamme.

Helmikuun Kirkko kaikille -symposiumissa tarkastellaan, kuinka ohjelman tavoitteet ovat toteutuneet seurakunnissa. Mukaan kutsutaan kirkon työntekijöitä, seurakuntien luottamushenkilöitä, vammaisalan järjestöjen ja kunnallisten vammaisneuvostojen jäseniä sekä erityisesti seurakuntalaisia, joilla on kokemusta vammaisuudesta.

Symposiumissa on mahdollista saada ajankohtaista tietoa sekä keskustella asiantuntijoiden kanssa. Voimme etsiä hyviä käytäntöjä, jotka parantavat savutettavuutta ja kaikkien osallisuutta seurakunnan elämässä. Työntekijöille ja luottamushenkilöille tämä on ainutlaatuista täydennyskoulutusta omiin tehtäviinsä."

Neuovottelukunta toivoo, että kunnalliset vammaisneuvostot voivat lähettää edustajia symposiumiin ja että häen/heidän matka- ja täysihoitokulunsa korvataan. Osallistumismaksua symposiumissa ei ole.

Kirkon vammaispoliittinen ohjelma on luettavissa osoitteessa http://www.evl.fi/kkh/to/kdy/kirkon_vammaisohjelma_2003.html.

Oheismateriaali Kirkko kaikille -symposiumin ohjelma

EhdotusVammaisneuvosto päättää osallistumisestaan Kirkko kaikille -symposiumiin.

PäätösVammaisneuvosto merkitsi Kirkko kaikille -symposiumin tiedokseen.