Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 38 12.11.2009

11409-2009 (005)

ACCURE -hankesuunnitelma

Tiivistelmä: -

Vammais § 38

Vammaisneuvoston sihteeri Rita Salviander 4.11.2009:

 

Vammaisneuvosto kuuli kokouksessaan 24.9.2009 § 18 ACCURE - kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden esteettömyyden parantaminen -hankesuunnitelmasta, josta kokouksessa oli kertomassa hankekoordinaattori Sini Lundgrén.

 

Accure-hankkeen tavoite on asukkaiden hyvinvoinnin ja tasavertaisuuden edistäminen. Erityistavoitteena on kehittää erityisryhmien tarpeet huomioiden kulttuuri- ja liikuntapalvelujen saavutettavuutta ja esteettömyyttä Turun, Tallinnan, Jurmalan ja Pärnun kaupungeissa kohteina mm. rannat ja ulkoilureitit. Projektissa parannetaan kaupunkisuunnittelijoiden, kulttuuri-, liikunta- ja matkailupalveluissa toimivien henkilöiden sekä taiteilijoiden valmiuksia, tietoa ja taitoja kohdata ja opastaa erityisryhmiin kuuluvia henkilöitä ja edistää saavutettavuutta/esteettömyyttä päivittäisessä työssään.

 

Hankkeen pääkumppani on Turun kaupunki/kulttuuriasiainkeskus ja partnereina Tallinnan kaupunki (Viro), Pärnun kaupunki (Viro), Jurmalan kaupunki (Latvia) ja Itämeren alueen Terveet kaupungit ry (Suomi). Turun kaupunki ja Itämeren alueen Terveet Kaupungit ry vastaavat yhdessä hankkeen koordinoinnista ja taloushallinnosta.

 

Vammaisneuvosto päätti, että hankkeen toteutuessa se on mukana yhteistyötahona antaen mm. asiantuntija-apua.

 

Toiminnanjohtaja Heini Parkkunen Itämeren alueen Terveet Kaupungit ry:stä on ilmoittanut, että hankehakemus on jätetty. Huhtikuussa 2010 ilmoitetaan mahdollisesta rahoituksen saamisesta hankkeeseen. Hankehakemuksen saa tarvittaessa sihteeriltä.

 

Ehdotus       Merkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

 

 

.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.