Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 33 15.10.2009

12402-2009 (000)

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo -info

Tiivistelmä: -

Vammais § 33

Sihteeri Rita Salviander 2.10.2009:

 

Keskushallinto henkilöstöasiat järjestää Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoinfon maanantaina 19.10.2009 kello 13.00 - 15.30 Puutarhakatu 1:n auditoriossa.

 

Liite                                    Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoinfon ohjelma

 

Yhdenvertaisuuslaki on tullut voimaan 1.2.2004. Lain tarkoituksena on edistää ja turvata yhdenvertaisuuden toteutumista sekä tehostaa syrjinnän kohteeksi joutuneen oikeusturvaa. Laissa määritellään syrjintäkielto ja syrjintäperusteet, joita ovat ikä, etninen ja kansallinen alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto, vakaumus, mielipide, terveydentila, vammaisuus, sukupuolinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy. Tasa-arvolain tarkoituksena taas on edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa.

 

Lakeihin sisältyy velvoite suunnitelmien laatimiseen. Kaupunginhallitus on kokouksessaan 10.12.2007 merkinnyt tiedokseen, että hallintokuntien yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmien arviointi- ja päivityskierros on aloitettu. Kaupunginhallitus päätti, että lautakuntien tulee seurata hallintokuntansa suunnitelmaan kirjattujen konkreettisten kehittämistoimenpiteiden toteutumista hallintokunnan tuottaman raportoinnin pohjalta. Lisäksi kaupunginhallitus päätti mm., että henkilöstökeskus tuottaa koontiraportin ja toimittaa sen seurantaa ja arviointia varten kaupunginhallituksen hallinto-jaostolle, vähemmistöryhmille ja tasa-arvotoimikunnalle.

 

Vammaisneuvosto on vuonna 2008 käsitellyt Turun kaupungin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoperiaatteita sekä hallintokuntien suunnitelmia antaen näistä lausuntoja kirjallisesti ja hallintokuntien järjestämissä tilaisuuksissa.

 

Ehdotus       Merkitään infotilaisuus 19.10.2009 tiedoksi. Vammaisneuvoston jäsenet osallistuvat mahdollisuuksiensa mukaan tilaisuuteen.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Vammais § 33
Liite 1:Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoinfon ohjelma