Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Vammaisneuvosto 14 11.06.2009

7448-2009 (009)

Länsi-Suomen lääninhallitus - Esteettömyyspalkinto Kokkolan seurakuntayhtymälle

Tiivistelmä: -

Vammais § 14

Sihteeri Rita Salviander 29.5.2009:

 

Länsi-Suomen lääni on myöntänyt esteettömyyspalkinnon Kokkolan seurakuntayhtymälle. Perusteluna on seurakuntayhtymän aktiivinen esteettömyyttä edistävä toiminta.

 

Palkinto myönnettiin useiden hakijoiden joukosta Kokkolan vammaisneuvoston esityksestä. Palkinto jaettiin neljättä kertaa.

 

Kokkolan seurakuntayhtymä on vammaisneuvoston mukaan puuttunut havaittuihin puutteisiin nopeasti ja perusteellisesti. Seurakuntayhtymä on edistänyt esteettömyyttä muun muassa seuraavilla toimenpiteillä:

- seurakuntakeskuksen sekä kirkkojen sisäänkäynneissä on luiskat

- seurakuntakeskuksen sisäänkäynnit ovat kynnyksettömiä tai matalakynnyksisiä

- seurakuntakeskuksen pääsisäänkäynnin ulko-oveen ja tuulikaapin oveen on asennettu ovenaukaisumekanismit

- lähetyssopen ulko-ovelle on asennettu hissi sisään- ja ulospääsyä helpottamaan

- seurakuntayhtymän kaikissa tiloissa on hyvin varustetut inva-wct.

 

Länsi-Suomen läänissä toimii 13-jäseninen esteettömyystyöryhmä, jossa ovat edustettuina kuntien, vammaisten, vanhusten liikennöitsijöiden, Tiehallinnon ja lääninhallituksen edustajat. Esteettömyystyöryhmä pyysi esityksiä esteettömyyspalkinnon saajaksi Länsi-Suomen läänin alueelta toimivilta vammaisneuvostoilta sekä kuntien esteettömyysyhdyshenkilöiltä.

 

Aiemmin esteettömyyspalkinnon ovat saaneet Harjavallan seudun vammaisneuvosto, Kaupunkineuvos Armas Lahoniitty sekä Metsähallitus.

 

Harjavallan seudun vammaisneuvosto on toiminut aktiivisesti ja oma-aloitteisesti useiden julkisten rakennusten esteettömyysasiantuntijoina antamalla lausuntoja uudisrakentamis- ja peruskorjaussuunnitelmista.

 

Metsähallitus on toteuttanut esteettömyysstrategiaa panostamalla liikkumisesteisten mahdollisuuteen päästä ulkoilemaan, liikkumaan ja virkistäytymään luonnossa.

 

Armas Lahoniitty ansioitui esteettömän liikkumisen puolestapuhujana Turussa toimeenpannessaan kaupungin esteettömyysohjelmaa.

 

Ehdotus       Merkitään vammaisneuvoston tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.