Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2017-20212523.03.20217

3300-2018 (00 01 02, 00.03)

Tarkastuslautakunnan työohjelma

Tiivistelmä: -

Tlk2017- § 25

Revisiotoimisto 19.3.2021:

Kuntalain 121 §:ssä säädetään tarkastuslautakunnan tehtävistä. Tarkastuslautakunta laatii arviointisuunnitelman.

Turun kaupungin hallintosäännön (Kv 19.5.2017) 6 §:n mukaan tarkastuslautakunta on suoraan kaupunginvaltuuston alainen, kaupunginhallituksesta ja sen alaisesta organisaatiosta riippumattomasti toimiva lakisääteinen toimielin, joka huolehtii kaupunkikonsernin hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämisestä, kaupungin toimintaan kohdistuvasta kuntalain mukaisesta tavoite-, tuloksellisuus- ja tarkoituksenmukaisuusarvioinnista sekä valvoo sidonnaisuuksien ilmoittamisvelvollisuuksien noudattamista.

Tarkastuslautakunta valmistelee kaupunginvaltuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat, seuraa yleisesti kaupunkikonsernin hallintoja ja taloutta sekä niissä ja kaupungin toiminnassa tapahtuvia muutoksia, kehittää ulkoista valvontaa ja asettaa sille tavoitteet sekä seuraa niiden toteutumista. Lisäksi tarkastuslautakunta seuraa, että tilivelvolliset ja muut toiminnasta vastaavat henkilöt ovat ryhtyneet tarpeellisiin toimenpiteisiin niiden suositusten ja muistutusten johdosta, joihin arvioinnit ja tilintarkastus on antanut aihetta.

Hallintosäännön 38 §:n mukaan tarkastuslautakunta hyväksyy lautakunnan toimikauden kattavan arviointisuunnitelman ja lautakunnan vuosittaisen työohjelman.

Kokouksessa revisiotoimisto esittelee työsuunnitelman ja arviointien valmistelun etenemistä.

Tarkastuslautakunta jatkaa keskustelua työohjelman syksy 2020/kevät 2021 aihealueista, valmistelusta ja valmistelua tukevista tarvittavista tilaisuuksista sekä lautakunnan työtavoista.

Tarkastuspäällikkö Seppo Laakso:

EhdotusTarkastuslautakunta päättää antaa tarvittavat jatkovalmisteluohjeet arviointien valmisteluun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.