Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2017-20212123.03.20213

5160-2019 (02 02 01)

KPMG Oy Ab:n lisätyöilmoitukset

Tiivistelmä: -

Tlk2017- § 21

Revisiotoimisto 19.3.2021:

KPMG Oy Ab:n vastuunalainen tilintarkastaja on lähettänyt tarkastuslautakunnalle seuraavat lisätyöilmoitukset:

Turun kaupungin ja KPMG Oy Ab:n välillä on kaupunginvaltuuston 17.6.2019 päätöksen perusteella sopimus Turun kaupungin hallinnon ja talouden tarkastuspalveluista.

Sopimuksen mukaan toimeksiannon saaja/tilintarkastaja ei saa ilman tarkastuslautakunnan etukäteen antamaa suostumusta ottaa vastaan lisätoimeksiantoja tai muita tehtäviä Turun kaupungilta. Toimeksiannon saajaan / tilintarkastajaan rinnastetaan sopimuksen mukaan tilintarkastusyhteisön kanssa samaan konserniin tai ketjuun kuuluvat yhtiöt ja toimeksiannon saajan määräysvallassa olevat yhtiöt.

Tilintarkastusyhteisön on ilmoitettava tarkastuslautakunnalle yhteisön ja sen mahdollisten taustayhteisöjen muista toimeksiannoista Turun kaupungille tai sen määräysvallassa oleville tytäryhteisöille tai säätiöille.

Sopimuksen mukaan lisätoimeksiannot eivät saa vaarantaa tilintarkastuksen riippumattomuutta.

Kauden 2017-2021 tarkastuslautakunta on 21.11.2017 § 45 päättänyt menettelystä, että tilintarkastajan tulee antaa selvitys kirjallisena siitä, että vaarantavatko lisätoimeksiannot tai muut tehtävät tilintarkastajien riippumattomuuden. Lisäksi tarkastuslautakunta on päättänyt, että tarkastuslautakunnan puheenjohtaja voi kaupunginreviisorin esityksestä päättää ennakkohyväksynnän antamisesta kiireellisille toimeksiannoille silloin kuin hyväksyntä on annettava.

Vastuunalainen tilintarkastaja JHT KHT Jorma Nurkkala on kirjallisesti ilmoittanut, että kyseiset toimeksiannot eivät vaaranna tilintarkastajan riippumattomuutta.

Lisätyöilmoitusta 4/2021 koskien puheenjohtaja on antanut ennakkohyväksynnän toimeksiannon toteuttamiselle.

Tarkastuspäällikkö Seppo Laakso:

EhdotusTarkastuslautakunta päättää merkitä tiedokseen KPMG Oy Ab:n lisätyöilmoitukset 4-6/2021 ja vastuunalaisen tilintarkastajan ilmoituksen siitä, että tilintarkastajan riippumattomuus ei vaarannu toimeksiantojen seurauksena.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.