Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2013-201616913.09.20163

2916-2016 (041)

Tarkastuslautakunnan talousarvion toteutuminen ajalla 1.1.- 31.8.2016

Tiivistelmä: -

Tlk2013- § 169

Revisiotoimisto 9.9.2016:

 

Toimikauden 2013 - 2016 tarkastuslautakunnan vuoden 2016 talousarvion toteutumasta on ajettu SAP BI -tietovarastosta Kustannuspaikkaryhmän (TLK) meno- ja tuloraportti ajalta 1.1. - 31.8.2016.

 

Oheismateriaali 1               Tarkastuslautakunta, Kustannuspaikkaryhmän meno- ja tuloraportti 1.1. - 31.8.2016

 

Kaupunginvaltuuston 14.12.2015 § 214 hyväksymien vuoden 2016 talousarvion noudattamista koskevien määräysten mukaan:

 

4. Toimenpiteet talousarviossa pysymiseksi

 

Toimielinten tulee jatkuvasti arvioida oman toimialansa talouden ja toiminnan toteutumista ja esittää kaupunginhallitukselle niiden pohjalta välittömästi tai osavuosikatsausten yhteydessä toimenpiteet talousarviossa pysymiseksi.

 

5. Toiminnan ja talouden seuranta

 

5.1 Osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä

 

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös

 

Osavuosikatsauksissa raportoidaan arviot kaupunginvaltuuston sitoviksi vahvistamien tavoitteiden ja talousarviolausekkeiden toteutumisesta tilikaudella.

 

Ensimmäinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1. - 31.3.2016.

 

Osavuosikatsaus, joka annetaan toukokuussa sisältää talouden katsauksen sekä talous ja henkilöstötavoitteiden toteutumisennusteen

 

Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1. - 30.6.2016.

 

Osavuosikatsaus, joka annetaan elokuussa sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen strategisten (toiminnallisten), taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

 

Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointiajalta 1.1. ­- 30.9.2016.

 

Osavuosikatsaus, joka annetaan marraskuussa sisältää talouden katsauksen sekä talous- ja henkilöstötavoitteiden toteutumisennusteen

 

Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta, joka on kalenterivuosi.

 

Tilinpäätös sisältää toimintakertomuksen sekä kaupungin ja konsernin tilinpäätöslaskelmat sekä talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisvertailut.

 

Ensimmäinen ja kolmas osavuosikatsaus tulee tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn viiden viikon sisällä raportointikauden päättymisestä. Toinen osavuosikatsaus tulee tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn yhdeksän viikon sisällä raportointikauden päättymisestä. Kaupunginhallitus laatii tilinpäätöksen tilikautta seuraavan maaliskuun loppuun mennessä.

 

5.2 Kuukausiraportointi toiminnan ja talouden kehittymisestä

 

Toimialajohtajat ja liikelaitosjohtajat raportoivat toiminnan ja talouden kehittymisestä kuukausiraportein omalle lautakunnalleen tai johtokunnalleen. Raportoitavat tavoitteet sisältyvät toimialan operatiivisiin sopimuksiin.

 

Toimialajohtajan ja liikelaitosjohtajan tulee erikseen annettavan aikataulun ja ohjeen mukaisesti raportoida toimialansa toiminnasta ja taloudesta kaupunginjohtajalle sekä huolehtia siitä, että kaupunginjohtajalla on valvontaa varten riittävät tiedot toimialan toiminnasta.

 

Kokouksessa revisiotoimisto selostaa vuoden 2016 talousarvion toteutumista.

 

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

 

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää merkitä kustannuspaikan 10200 (TLK) talousarvion toteutumisraportin sekä revisiotoimiston selostuksen vuoden 2016 talousarvion toteutumisesta tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.