Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta 2013-201613012.05.20165

5181-2016 (045)

JHTT-tilintarkastajan tilintarkastuskertomus vuodelta 2015

Tiivistelmä: -

Tlk2013- § 130

Revisiotoimisto 9.5.2016:

 

Tilintarkastussopimuksen mukaan KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy antaa Turun kaupunginvaltuustolle osoitetun tilintarkastuskertomuksen vuosittain huhtikuun loppuun mennessä. Mikäli tilintarkastuskertomusta ei tarkastuskohteesta johtuvista syistä voida antaa em. ajankohtaan mennessä, on kertomus annettava joka tapauksessa viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

 

Kuntalain (410/2015) 125 §: Tilintarkastuskertomus ja sen käsittely

”Tilintarkastajan on annettava valtuustolle kultakin tilikaudelta kertomus, jossa esitetään tarkastuksen tulokset. Kertomuksessa on myös esitettävä, onko tilinpäätös hyväksyttävä ja voidaanko toimielimen jäsenelle ja asianomaisen toimielimen tehtäväalueen johtavalle viranhaltijalle (tilivelvollinen) myöntää vastuuvapaus.

 

Jos tilintarkastaja havaitsee, että kunnan hallintoa ja taloutta on hoidettu vastoin lakia tai valtuuston päätöksiä eikä virhe tai aiheutunut vahinko ole vähäinen, tilintarkastuskertomuksessa on tehtävä asiasta tilivelvolliseen kohdistuva muistutus. Muistutusta ei voida kohdistaa valtuustoon.

 

Tarkastuslautakunnan on hankittava tilintarkastuskertomuksessa tehdystä muistutuksesta asianomaisen selitys sekä kunnanhallituksen lausunto. Valtuusto päättää toimenpiteistä, joihin tarkastuslautakunnan valmistelu, tilintarkastuskertomus ja siinä tehty muistutus antavat aihetta. Hyväksyessään tilinpäätöksen valtuusto päättää vastuuvapaudesta tilivelvollisille.”

 

 

Turun kaupungin tilintarkastaja, JHTT-yhteisö, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, vastuunalainen tilintarkastaja JHTT, KHT Leif-Erik Forsberg antaa valtuustolle osoitetun tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2015. Tilintarkastaja selostaa kokouksessa lähemmin tilintarkastushavaintoja.

 

Oheismateriaali 1               KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, JHTT-yhteisö, JHTT, KHT Leif-Erik Forsberg 12.5.2016: Tilintarkastuskertomus 2015

Salassa pidettävä, JulkL 6 § 9)
(jaetaan kokouksessa)

 

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

 

Ehdotus        Tarkastuslautakunta päättää merkitä tiedoksi tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2015 ja todeta, sisältääkö tilintarkastuskertomus tilintarkastajan mukaan sellaisia kuntalain 125 §:ssä tarkoitettuja muistutuksia, joista tarkastuslautakunnan on lain mukaan hankittava asianomaisen selitys sekä kunnanhallituksen lausunto.

Tarkastuslautakunta päättää antaa revisiotoimistolle tehtäväksi valmistella asiassa kaupunginvaltuustolle tehtävä esitys.

Lisäksi tarkastuslautakunta päättää, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan tässä kokouksessa.

PäätösTarkastuslautakunta päätti merkitä tiedoksi tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2015 ja todeta, että tilintarkastuskertomus ei sisällä tilintarkastajan mukaan sellaisia kuntalain 125 §:ssä tarkoitettuja muistutuksia, joista tarkastuslautakunnan on lain mukaan hankittava asianomaisen selitys sekä kunnanhallituksen lausunto.

Tarkastuslautakunta päätti antaa revisiotoimistolle tehtäväksi valmistella asiassa kaupunginvaltuustolle tehtävä esitys.

Lisäksi tarkastuslautakunta päätti, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastetaan tässä kokouksessa.

Tilintarkastaja antoi vuoden 2015 tilintarkastuskertomuksen kokouksessa.

Jakelu

tpvRevisiotoimisto