Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta8305.06.202410

4117-2024 (08 01 00, 02 08 00)

Paraisten liikenteen option käyttäminen

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Föli ovat hankkineet yhteishankintana Turku-Parainen-Nauvo-Korppoo-Houtskari-linjan liikenteen. Sopimus on määräaikainen 31.5.2027 asti ja siinä on optio, jolla liikennettä voidaan jatkaa enintään kolmella vuodella. Lautakunnalle esitetään, että se ilmoittaa V-S ELY:lle hyväksyvänsä option käyttämisen.

Tksjlk § 83

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 29.5.2024:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Föli hankkivat yhdessä Turku-Parainen-Nauvo-Korppoo-Houtskari-linjan liikenteen, koska sillä hoidetaan Kaarinan kaupungin Kuusiston saaren joukkoliikennettä. Liikennöintisopimus on voimassa 31.5.2027 asti. Sopimusta on mahdollista jatkaa enintään kolmen vuoden optiolla. Varsinais-Suomen ELY-keskus on halukas käyttämään option. Fölin kannalta on tarkoituksenmukaista hyväksyä option käyttäminen.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

Ehdotus​Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ilmoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskukselle, että se hyväksyy omalta osaltaan Turku-Parainen-Nauvo-Korppoo-Houtskari-linjan liikennöintisopimuksen option käytettäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus