Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta6622.05.20244

8408-2023 (08 01 00)

Ruskon sisäisten linjojen muutokset 8.8.2024 alkaen

Tiivistelmä:

Ruskon sisäisille linjoille esitetään aikataulumuutoksia ja uutta reittiversiota. Muutok-set perustuvat Ruskon koululaisten kulkutarpeisiin. Muutoksista on neuvoteltu Ruskon johtavan rehtorin aloitteesta. Tämä asiakohta koskee Ruskon kuntaa.

Tksjlk § 66

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 7.5.2024:

Ruskon kunnan johtava rehtori ja Fölin suunnittelu ovat käyneet kuluvan lukukauden aikana keskusteluja Ruskon kunnan sisäisten linjojen kehittämisestä vastaamaan paremmin koululaisten kulkutarpeita. Keskustelujen pohjalta Föli on laatinut ehdotuksen linjojen liikennöinnistä 8.8.2024 alkaen. Ruskon kunnan opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on käsitellyt ehdotusta 24.4.2024 § 44 ja on hyväksynyt laaditun ehdotuksen linjojen reiteistä ja aikatauluista.

Föli-kuntien välisessä yhteistoimintasopimuksessa todetaan, että sisäisten linjojen liikennöinnistä kukin kunta päättää itse ja että Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta noudattaa päätöksessään kunnan tekemään päätöstä. Ruskon linjan V2 aikataulusta poistetaan muutama vuoro, jotta kyseistä bussia voidaan käyttää Ruskon keskusta-alueen liikenteessä. Linjalle V3 perustetaan Kajamosta ja Kaharista uusi reitti, joka päättyy Laukolan koulun sijasta Hiidenvainion koululle. Aamun ensimmäisen vuoron reitti Kajamosta ja Kaharista keskustan kautta Vahdolle Laukolan koululle säilyy ennallaan. Uudella reitillä mahdollistetaan oppilaiden kulkeminen keskustan kouluille yhdeksäksi. Linjalle V5 lisätään aamuun vuoro, jolla Inkisten ja Isovuorentien suuntien oppilaat pääsevät keskustan kouluille yhdeksäksi. Tämä vuoro ajetaan samaa reittiä kuin linjan iltapäivän vuorot sillä poikkeuksella, että se ei käy Ravastentiellä kuten iltapäivän vuorot tarvittaessa tekevät. Linjoille V1 ja V4 ei tehdä reitti- eikä aikataulumuutoksia.

Muutos on kustannusneutraali.​

Liite 1​Pöytäkirjan ote Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 24.04.2024

Liite 2​Ruskon linjojen V1, V2, V3, V4 ja V5 aikataulut 8.8.2024 alkaen

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

Ehdotus​Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että 8.8.2024 alkaen Ruskon kunnan

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedRuskon kunta
tiedHalsvaha Iiris
tiedJorasmaa Lauri
tiedJärvinen Nonna
tiedKorte Sirpa
tiedKoskinen Mikko
tiedLaurila Tero
tiedLehtinen Annakaisa
tiedMartinez Sinikka
tiedMikkonen Oona
tiedMikkonen Timo
tiedMäkinen Saara
tpvTervonen Jouko


Liitteet:

Tksjlk § 66
Liite 1:Pöytäkirjan ote Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 24.04.2024
Liite 2:Ruskon linjojen V1, V2, V3, V4 ja V5 aikataulut 8.8.2024 alkaen