Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta3406.03.20247

2648-2023 (08 00 00, 00 04 01)

Lausunto FlixBus Polskan reitin Varsova-Vaasa muutoksista

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Turun seudun joukkoliikenneviranomaisella ei ole huomautettavaa FlixBus Polskan muutoshakemukseen reitille Varsova-Vaasa.

Tksjlk § 34

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte 23.2.2024:

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on vastaanottanut 2.2.2024 Puolan viranomaisilta yrityksen FlixBus Polska sp. z o.o laatiman säännöllisen henkilöliikenteen reittiä koskevan muutoshakemuksen reitille Varsova-Vaasa. Kyseessä on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1073/2009 8 artiklan mukainen lupamenettely, jossa jäsenvaltion toimivaltaisen viranomaisen (Traficom) on annettava suostumuksensa kahden kuukauden kuluessa. Asia liittyy FlixBus Polskalla jo olemassa olevaan säännöllisen henkilöliikenteen lupaan.

Nyt haettavat muutokset koskevat Suomen alueella kulkevan reitin osalta pysäkin lisäämistä Helsingissä kohteeseen Länsiterminaali 2 ja tämän lisäksi aikatauluihin ehdotetaan pieniä muutoksia saapumis- ja lähtöaikoihin. Lähtökohta on, että suostumus reittiä koskeville muutoksille annetaan. Mikäli lausuttavaa ei ole eli esitetyille muutoksille ei nähdä estettä, lausuntoa ei ole välttämätöntä toimittaa.

Föli-kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen mukaan seudullinen joukkoliikennelautakunta antaa lausunnot toisen joukkoliikenteen toimivaltaisen viranomaisen toimivalta-alueeseen kuuluvasta liikenteestä.

Turun seudun joukkoliikenneviranomaisella ei ole huomautettavaa FlixBus Polskan muutoshakemukseen.

Ehdotus​Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ilmoittaa, että sillä ei ole huomautettavaa FlixBus Polskan reitin muutoshakemukseen reitillä Varsova-Vaasa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausLiikenne- ja viestintävirasto