SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ JA VASTUISTA PAIMIO-TURKU- JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMISESTA JA VASTUISTA 1.7.2024 ALKAVALLE LIIKENNÖINTIKAUDELLE

 

 

Sopijapuolet   

 

   Joukkoliikenteen toimivaltaiset viranomaiset:

   

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY-keskus) ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikenneviranomainen, jonka toimivalta-alueeseen kuuluvat Turun, Kaarinan, Raision, Naantalin, Liedon ja Ruskon kunnat (jäljempänä Turun viranomainen).

 

Sopimuksen kohde ja tarkoitus   

   

Tällä sopimuksella sovitaan hankintayhteistyöstä liikennöintikohteessa Paimio-Turku tilanteessa, jossa Paimion kunta on liittymässä Turun viranomaisalueeseen. Viranomaisalueet ja niihin kuuluvat kunnat on lueteltu liikennepalvelulaissa (Laki liikenteen palveluista (320/2017). Liikennöintikohde tulee kilpailuttaa hyvissä ajoin ennen liikenteen alkamista. Tällä sopimuksella sovitaan kilpailuttamisen vastuisiin liittyvistä asioista, ennen kuin varsinainen lakimuutos on tullut voimaan.

 

Hankintayhteistyö

 

Koska kilpailutusajankohtana lain mukainen toimivaltainen viranomainen on ELY-keskus, kilpailutus toteutetaan yhteishankintana. ELY-keskus valtuuttaa Turun seudullisen joukkoliikenneviranomaisen vastaamaan tarjouskilpailun järjestämisestä. Tarjouspyynnössä on mainittava, että liikennöintikauden alusta alkaen kyse on yksin Turun viranomaisen liikenteestä. Näin ollen noudetaan esimerkiksi työehtosopimusten osalta Turun kunnallisen sopimusliikenteen palkkaliitettä.

 

Turun viranomainen tekee liikennöintisopimuksen liikenteenharjoittajan kanssa ja toimii siten liikenteen tilaajana. Turun viranomainen vastaa hankinnan kustannuksista yksin.

 

Mikäli hankinta etenee markkinaoikeuden käsittelyyn, vastaa Turun viranomainen yksin käsittelyyn liittyvistä vastineiden laadinnasta ja tarvittavista juridisista palveluista. Mikäli markkinaoikeuskäsittelyn jälkeen tilaajalle muodostuu seuraamusmaksuja, vastaa niistä Turun viranomainen yksin.

 

 

Sopimuksen tekeminen

 

ELY-keskus valtuuttaa Turun viranomaisen tekemään sopimuksen kilpailun voittaneen tarjoajan kanssa.

 

 

Allekirjoitukset

 

Sopimus on allekirjoitettu sähköisesti.

 

 

Turun kaupunki

 

 

   Sirpa Korte             

   Joukkoliikennepalvelujohtaja,

   Turun kaupunkiseudun joukkoliikenneviranomaisen puolesta   

 

 

 

 

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

 

 

 

Hanna Lindholm      Markus Kivelä

Liikennejärjestelmäpäällik   Joukkoliikenteen projektipäällikkö