Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Pykälät: 141, 142, 144, 147-150

Hankintalain 163 §:n mukaan markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvaan asiaan ei saa hakea muutosta kuntalain eikä hallintolainkäyttölain (nyk. laki oikeudenkäynnistä hallintoasioissa) nojalla. Hankintalain 134 §:n 1 momentin mukaan hankintaoikaisun vireilletulo ja käsittely eivät vaikuta siihen määräaikaan, jonka kuluessa asianosaisella on tämän lain nojalla oikeus hakea muutosta valittamalla markkinaoikeuteen. Puitejärjestelyyn perustuvaan hankintaan ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 146 §:n 3 momentin mukaisesti.

Pykälät:

Oikaisuvaatimusohjeet

Seuraavista päätöksistä ei voi tehdä valitusta, mutta päätökseen tyytymätön voi tehdä kuntalain 134 §:n 1 mom. mukaisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on allekirjoitettava. Tarkempi oikaisuvaatimusohje liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Pykälät:

Seuraavista päätöksistä ei voi tehdä valitusta, mutta päätökseen tyytymätön voi tehdä hallintolain 7 a luvun mukaisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista oikaisuvaatimusviranomaiselle. Tarkempi oikaisuvaatimusohje liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Pykälät: 143

Oikaisuvaatimusviranomainen:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta

Osoite               Puolalankatu 5, 20100 Turku

                         PL 355, 20101 Turku

Puh.                 02 330 000

Faksi                02 230 5050

Sähköposti       joukkoliikenne@turku.fi

Valitusosoitus

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista valitusviranomaiselle. Tarkempi valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Valitusviranomainen:

Turun hallinto-oikeus

Osoite                        Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku

                                  PL 32, 20101 Turku

Puh. vaihde               029 56 42400

Puh. kirjaamo            029 56 42410

Faksi                          029 56 42414

Sähköposti                turku.hao@oikeus.fi

Sähköinen asiointi     https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Oikeudenkäyntimaksu:

Hallinto-oikeudessa valituksen käsittelystä perittävä oikeudenkäyntimaksu on 270 euroa. Oikeudenkäyntimaksua ei peritä, jos hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi tai asia aineellisia kysymyksiä osaksikaan ratkaisematta palautetaan alemman viranomaisen käsiteltäväksi tai siirretään toimivaltaiselle viranomaiselle. Maksua ei myöskään peritä tuomioistuinmaksulain 5 §:ssä mainituissa asiaryhmissä eikä myöskään, mikäli asianosainen on muualla laissa vapautettu maksusta. Maksuvelvollinen on vireillepanija. Maksu on valituskirjelmäkohtainen.

Kunnallisvalitus, pykälät:

Hankinta-asiat

Hankinta-asioiden osalta pöytäkirjan liitteenä on erillinen oikaisuvaatimusohje.

Pykälät: 145-146

Hallintovalitus, pykälät: