Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta10023.08.20226

5613-2022 (00 01 02, 08 01 00)

Lautakunnan varajäsenen Anu Tuomisen aloite Fölipotkukelkkojen hankkimisesta Aurajoelle

Tiivistelmä:

Käsitellään jäsenaloite Fölipotkukelkkojen hankkimisesta Aurajoelle.

Tksjlk § 100

Kehittämispäällikkö Topias Pihlava 15.8.2022:

Lautakunnan varajäsen Anu Tuominen on 4.5.2022 kokouksessa tehnyt oheismateriaali 1 mukaisen aloitteen, jonka mukaan Föli-vesibussi on saanut paljon positiivista palautetta kesäisestä mahdollisuudesta ottaa polkupyörä mukaan veneen kyytiin ja matkustaa Ruissaloon. Tämä lisää kaupunkilaisten liikkumista heillä, joilla kunto ei olisi riittänyt edestakaiseen pyöräilyretkeen.

Aloitteessa tiedustellaan, olisiko mahdollista saada Fölin logoilla varustettuja potkukelkkoja Aurajoen jäälle ihmisten riemuksi niinä talvina, jolloin jää kantaa.

Oheismateriaali 1Lautakunnan varajäsenen Anu Tuomisen aloite Fölipotkukelkkojen hankkimisesta Aurajoelle

 

Vastaus

Aurajokeen ei tehdä enää nykyisin virallista kaupungin ylläpitämää reittiä jokea pitkin, sillä joki ei jäädy talvisin riittävän syvältä riittävän pitkäksi aikaa. Talvia, jolloin tämä tapahtuisi, on nykyään erittäin harvoin.

Seudullinen joukkoliikenne voi operoida vain virallisilla reiteillä ja teillä, joiden turvallisuus on varmistettu. Tämän vuoksi potkukelkkojen hankkiminen ei Fölin toimesta ole mahdollista. Tämän tyyppinen hankinta olisi Fölin puolesta markkinointia, jolloin olisi kustannustehokkaampaa käyttää muita ympärivuotisia markkinointikeinoja.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää merkitä vastauksen tiedokseen ja aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoXXXXX