Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta3822.03.20225

13778-2021 (08 01 00)

Linjan P2 reittimuutos

Tiivistelmä:

Esitetään linjalle P2 reittimuutosta Simolankadulle Kuuvuoren/Ylioppilaskylän alueella Suntiontien ahtauden takia kesäaikataulukaudesta 25.4.2022 alkaen.

Tksjlk § 38

Suunnittelija Oona Mikkonen 14.3.2022:

Palvelulinjan P2 reitti kulkee Kuuvuoressa Kirkkotieltä Nummenpuistokadulle ja toisinpäin Suntiontien kautta. Suntiontie on kuitenkin erityisesti talviaikaan lumivallien ja kadunvarteen pysäköityjen autojen vuoksi niin kapea, että vastaantulevaa liikennettä on vaikea väistää. Suntiontien asukkailta on myös tullut palautetta, että hidastekorokkeisiin ajavat bussit aiheuttavat tärinää rakennuksiin.

Talven 2022 keliolosuhteiden takia linjaa ajettiin hetken aikaa poikkeuksellisesti Simolankadun kautta. Esitetään, että linjan P2 reitti siirrettäisiin pysyvästi kulkemaan Skanssin suuntaan ajettaessa reittiä Suntiontie–Kirkkotie–Simolankatu–Nummenpuistokatu ja Puutorin suuntaan toisinpäin. Reittimuutos ei toisi linjalle aikataulumuutoksia, ja se voisi samalla palvella paremmin kulkiessaan lähempää Katariinan ja Nummenpakan kouluja Simolankadulla. Reittimuutoksen myötä linjapituus kasvaisi noin 300 metrillä, joten lisäkustannus kilometreissä on lähinnä nimellinen / vuodessa noin 500 euroa. Reittimuutos astuisi voimaan kesäaikataulukauden myötä 25.4.2022 alkaen.

Oheismateriaali 1Reittikartta

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että 25.4.2022 alkaen linja P2 siirretään Skanssin suuntaan ajettaessa reitille Suntiontie–Kirkkotie–Simolankatu–Nummenpuistokatu ja Puutorin suuntaan toisinpäin.

Lisäksi lautakunta päättää, että päätös voidaan panna täytäntöön odottamatta päätöksen lainvoimaisuutta.

Tämä pöytäkirjan kohta tarkastetaan heti kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedV-S Bussipalvelut Oy
tpvXXXXX