Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta13622.09.20213

10835-2021 (08 01 00, 00 01 01)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan delegointipäätökset

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 136

Kaupunkiympäristö, hallintojohtaja Harri Lehtinen 14.9.2021:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on aikaisemmin tehnyt päätöksiä, joilla lautakunnan toimivaltaa on siirretty aikaisemman ympäristötoimialan ja kaupunkiympäristötoimialan seudullisen joukkoliikenteen johtavalle viranhaltijalle.

Kaupungin viranhaltijaorganisaatio on muuttunut siten, että ympäristötoimialan tilalle on tullut kaupunkiympäristötoimiala ja sen tilalle kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus. Lisäksi aikaisempi kaupunkiympäristötoimialan seudullisen joukkoliikenteen palvelualue on muuttunut liikkumispalvelut-palvelualueeksi, jonka vastuualueina on seudullinen joukkoliikenne ja kaupunkiliikkumisen ratkaisut. Johtavan viranhaltijan nimike on muuttunut aikaisemmasta joukkoliikennejohtajasta joukkoliikennepalvelujohtajaksi.

Näistä muutoksista huolimatta on tulkittu, että lautakunnan tekemiä delegointipäätöksiä ei tarvitse uusia, koska viranhaltija, jolle päätösvaltaa on delegoitu, johtaa edelleen koko uutta palvelualuetta. Lisäksi lautakunnan nimi on pysynyt samana, vaikka lautakuntien jäsenet ovat vaihtuneet vaalikausittain

Lautakunnalle tuodaan tiedoksi aikaisemmat delegointipäätökset ja lautakunnalla on niin halutessaan oikeus päättää asiasta toisin. Aikaisemmat päätökset esitellään kokouksessa tarkemmin ja yhteenveto päätöksistä on päätösehdotuksen oheismateriaalina.

Oheismateriaali 1Lautakunnan aikaisemmat delegointipäätökset

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää merkitä asian tiedoksi sekä todeta, että joukkoliikennepalvelujohtaja voi edelleen käyttää aikaisempien päätösten mukaista toimivaltaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedXXXXX