Lautakunnan jäsenen aloite liittyen Föli-liikenteessä liikennöivien autojen järjestysnumerointiin

Föli-liikenteessä linja-autoliikennettä hoitaa käsittääkseni yli 200 linja-autoa. Liikennettä harjoittavia yrityksiä on kymmenkunta. Perinteinen tapa ainakin kuorma-autoliikenteessä ja linja-autoliikenteessä on että käytössä olevat kulkuneuvot numeroidaan jollain logiikalla niin että jokainen kulkuneuvo voidaan ikään kuin yksilöidä.

Autojen selkeä numerointi on tietysti oleellinen työkalu Turun kaupungin joukkoliikennetoimelle mutta se on kiinteä osa myös matkustajainformaatiota ja asiakaspalvelua. Kun matkustaja antaa palautetta joka jotenkin liittyy Föli-busseihin on auton järjestysnumerolla oleellinen rooli asian käsittelyssä.

Föli-liikenteessä on muutamia liikennöitsijöitä joiden autojen numerointi menee niin sanotusti päällekkäin. Esimerkiksi Turun Citybus Oy:n ja  V-S Bussipalveluiden autojen numerointi osuu yksiin Turun kaupunkiliikenteen bussien numeroinnin kanssa. On olemassa riski että päällekkäisnumeroinnin takia esimerkiksi palautteen anto ei osukaan siihen autoon/ sille liikennöitsijälle jonka autosta on kyse. Tällaisia tapauksia on vuosien saatossa ollut useita.

Lautakunnan jäsenen aloitteena esitänkin että joukkoliikennetoimi aloittaa liikennöitsijöiden kanssa yhteistyön jolla saadaan rakennettua sellainen autonumerointi että yhtään päällekkäisyyttä ei esiinny. Myös Föli-liikenteessä liikennöivät pikkubussit tulee ottaa mukaan tähän tarkasteluun.

Turussa 27.5.2020

Juha Heikkilä, Turun kaupunkiseudun lietolaisjäsen (vas)