Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta22312.12.20181

14483-2018 (02 08 00)

VARELYN kilpailutus 2018/3 Turku - Piikkiö - Paimio

Tiivistelmä:

Turku - Piikkiö - Paimio -linjalla on päättymässä kilpailutettu liikennöintisopimus, johon liittyen on hoidettu Kaarinan kaupungin Piikkiön alueen FÖLI-liikennettä. Liikenteen hankinta linjalle Turku - Piikkiö - Paimio esitetään jatkossakin toteutettavaksi yhteishankintana Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa. ELY-keskus hoitaa kilpailuttamisen ja pyytää hyväksyntää Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalta tarjouspyyntöasiakirjoille sekä valtuutusta käynnistää kilpailutus liikenteen hankkimiseksi ja sopimuksen tekemiseksi.

Tksjlk § 223

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 5.12.2018:

Kaarinan kaupungin Piikkiön alueen liikennettä on hoidettu osittain nousukorvaussopimuksella J. Vainion Liikenne Oy:n kanssa ja pääosin yhdessä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa hankitulla kilpailutetulla liikenteellä. J. Vainion Liikenne Oy:n siirtymäajan liikennöintisopimukset päättyivät keväällä 2018, jolloin myös nousukorvaussopimus päättyi. ELY-keskuksen kanssa hankitun liikenteen sopimus päättyy 30.6.2019, joten Piikkiön liikenne tulee kilpailuttaa uudelleen.

Liikenteen hoitamisen jatkosta on käyty neuvotteluja seudullisen joukkoliikenteen ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kesken. Neuvottelujen perusteella on päädytty esittämään ratkaisua, että Turku – Piikkiö – Paimio välin liikennöinti hankitaan edelleen yhteishankintana seudullisen joukkoliikenteen ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kesken. Hankinnan ostokustannukset jaetaan siten, että seudullisen joukkoliikenteen osuus on 58,85 % ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen sekä Paimion kaupungin osuus on 41,15 %. Seudullinen joukkoliikenne on asettanut hankinnalle vuotuisen kustannuskaton, jota ei voida ylittää. Mikäli hankinnan vuosikustannus ylittää seudullisen joukkoliikenteen kustannuskaton, ylityksen rahoittavat Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Paimion kaupunki. Seudullisen joukkoliikenteen kustannuskatto on 660 000 euroa. Koska uusi hankittava liikenne alkaa 1.7.2019, niin vuoden 2019 osalta hankinnan kustannuskattona kyseisen puolen vuoden aikana on 330 000 euroa. Kustannuskaton nousua aiemmasta perustellaan sillä, että Vainion Liikenteen nousukorvausvuorojen päätyttyä niitä on jouduttu paikkaamaan yhteishankintaan lisätyillä vuoroilla. Myös palvelutasoa on hieman parannettu nykytilanteesta.

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi omalta osaltaan hankinnan tarjouspyyntö, sopimusluonnos, tarjouslomake ja seudullisen joukkoliikenteen sekä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen välinen sopimus hankintayhteistyöstä.

Oheismateriaali 1VARELY/3047/2018 Tarjouspyyntö

Oheismateriaali 2VARELY/3047/2018 Sopimusluonnos

Oheismateriaali 3VARELY/3047/2018 Kalustovaatimukset

Oheismateriaali 4VARELY/3047/2018 Sopimus hankintayhteistyöstä

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy omalta osaltaan tarjouspyyntöasiakirjat sekä seudullisen joukkoliikenteen ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen välisen sopimuksen hankintayhteistyöstä. Lisäksi lautakunta valtuuttaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen käynnistämään kilpailutuksen liikenteen hankkimiseksi ja tekemään hankintapäätöksen. Seudullinen joukkoliikenne ja Varsinais-Suomen ELY-keskus oikeutetaan tekemään teknisluontoisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tpvVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tpvTervonen Jouko