Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta21312.12.20188

6652-2018 (08 01 00)

Paraisten linjan 801 aikataulumuutokset

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että linjalla 801 Turku - Kaarina - Parainen otetaan käyttöön talviaikataulukautta edeltäneen kesäaikataulukauden mukainen aikataulu 1.1.2019 alkaen. Muutoksen perusteena on asiakkailta saadut palautteet.

Tksjlk § 213

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 29.11.2018:

Talviaikataulujen tullessa voimaan 24.9.2018 siirrettiin linjan 801 Turku – Kaarina – Parainen lähtöpaikka Turussa Kauppatorilta linja-autoasemalle osana toriparkin rakennustöiden aiheuttamista muutoksista. Kesällä aikataulujen laadinnan aikana keskusteltiin Oy Matkahuolto Ab:n edustajan kanssa Paraisten linjan lähtölaiturista. Tuolloin keskusteluissa päädyttiin ratkaisuun, että linja lähtee laiturilta no 3, jolta myös muut Fölin järjestelmään kuuluvat Kaarinan suuntaan menevät bussit (linjat 702, 901, 902 ja 903) lähtevät. Aikataulukirjojen ollessa painossa kävikin ilme, että Paraisten linjan lähtöpaikaksi olisi voitu alun perin sopia laituri 2, jolta ei juurikaan ole lähteviä vuoroja.

Föli on saanut kuluneen talviaikataulukauden aikana useita palautteita, joissa on toivottu vanhaa aikataulua takaisin. Tällöin lähtöajat sekä Turusta että Paraisilta muuttuvat 5 – 10 minuuttia aikaisemmaksi tosin osittain ei muutoksia tapahdu lainkaan. Liikennöitsijälle sopii aikataulun muuttaminen kesken talviaikataulukauden, jolloin parhain ajankohta olisi 1.1.2019 alkaen. Myös Varsinais-Suomen ELY-keskukselle liikenteen toisena tilaajana tämä aikataulun muutos sopii. Vuodenvaihde on yleisesti käytössä oleva muutosajankohta. Aikataulumuutoksella ei ole vaikutusta vuoroväleihin eikä liikennöintikustannuksiin.

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että linjalla 801 Turku – Kaarina – Parainen otetaan käyttöön se aikataulu, joka oli voimassa viime kesäkauden päättyessä 23. syyskuuta.

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että päätös toimeenpannaan odottamatta lainvoimaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedRuskon kunta
tiedTurun Linja-autoilijain Osakeyhtiö
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tiedMartinez Sinikka
tiedPihlava Topias
tpvTervonen Jouko
tiedUusitalo Oona