Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta14912.09.20184

3429-2018 (08 01 00, 00 01 02)

Asiakastietojen päivitys palvelupisteessä

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että jatkossa Fölin matkakorttiasiakkaat voivat päivittää asiakastietoja palvelupisteessä. Lisäksi esitetään, että henkilökohtaisilla ja alennushintaisilla korteilla matkustettaessa on henkilöllisyys jatkossa todistettava.

Tksjlk § 149

Kehittämispäällikkö Topias Pihlava 5.9.2018:

Joukkoliikennetoimistolle on esitetty toiveita sekä aloite asiasta (3429-2018), että asiakkaat voisivat päivittää omiin asiakastietoihin myös neutraalin sukupuolen. Tällä hetkellä asiakasrekisteri luo tämän tiedon automaattisesti asiakkaan henkilötunnuksesta sekä lähettää tiedon rajapinnan kautta lippu- ja maksujärjestelmän taustaan.

Myyntiohjelmaan voidaan toteuttaa muutos, jolla kyseinen tieto voidaan lähettää myös ns. tyhjänä eli tuntemattomana arvona. Asiakas voi tällöin asioida Fölin palvelutoimistossa ja pyytää tätä muutosta.

Koska kyseinen parametri ei ole enää käytössä muualla lippu- ja maksujärjestelmässä on välttämätöntä, että kaikilla alennuksiin oikeuttavilla henkilökohtaisilla korteilla matkustettaessa asiakkaan henkilöllisyys on aina todennettavissa. Muutoksen myötä henkilökohtaisilla korteilla matkustettaessa on henkilöllisyystodistus oltava mukana koko matkan ajan, pois lukien lasten kortit.

Oheismateriaali 1Valtuutettu Mervi Uusitalon ym. aloite 19.3.2018 sukupuolimerkinnän poistamisesta Fölin matkakorteista

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että 1.12.2018 alkaen

Lisäksi lautakunta päättää antaa oheisen selvityksen tiedoksi valtuutettu Mervi Uusitalolle ja toteaa aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tpvKuntien Tiera Oy
tiedKoiranen-Kortemäki Nina
tiedNiemi Reijo
tpvPihlava Topias
tiedReinvall Timo
tiedUusitalo Mervi
tiedViirret Kari