Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11806.06.20182

1642-2018 (08 01 00)

Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvoston ehdotus linjareitin ulottamiseksi terveyskeskuksen pihalle

Tiivistelmä:

Tuodaan lautakunnalle tiedoksi Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvoston ehdotus ja todetaan sen käsittely.

Tksjlk § 118

Suunnittelija Niko Kortelainen 1.6.2018:

Kaarinan kaupungin vanhus- ja veteraanineuvoston kuulemistilaisuudessa on listattu erinäisiä asioita selvitettäviksi ja eteenpäin vietäviksi. Yhtenä kohtana on toive Fölin linjan ulottamisesta myös Kaarinan terveyskeskuksen pihalle.

Linjat K1 (Auranlaakso-Littoinen-Oskarinaukio) ja K2 (Kuusisto-Oskarinaukio-Lemunniemi) liikennöivät arkisin Voivalantietä terveyskeskuksen ohitse. Lähimmät pysäkit ovat terveyskeskuksen tonttiliittymän tuntumassa ja kävelymatkaa tulee reilut 100 metriä. Linjaa K1 liikennöidään normaalikokoisilla linja-autoilla, joilla ei ole mahdollista ajaa terveyskeskuksen pihaan. Linjan K2 pikkubussit sinne mahtuisivat. Linjalla K2 ajetaan myös kutsuliikennettä kaikkina arkipäivinä klo 9:40 - 11:30, jolloin on mahdollista päästä jopa ovelta ovelle.

Kaarinan kaupunki päättää sisäisten linjojensa reiteistä ja voi halutessaan päättää linjan K2 reitin ulottamisesta terveyskeskuksen pihalle. Tällöin aikataulua tulee kuitenkin tarkistaa, sillä se on nykyiselläänkin melko tiukka. Karkea arvio kustannuslisäyksestä on n. 1 600 euroa per vuosi.

Oheismateriaali 1Ote Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvoston pöytäkirjasta 13.12.2017 § 38

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:    

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta merkitsee selvityksen tiedokseen ja Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvoston ehdotuksen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki