Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11006.06.201810

2522-2018 (01 02 02)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan opintomatka Iso-Britanniaan 1. - 5.10.2018

Tiivistelmä:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta esittää Turun kaupunginhallitukselle, että joukkoliikennelautakunta oikeutettaisiin tekemään opintomatka Iso-Britanniaan 1.-5.10.2018.

Tksjlk § 110

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte 30.5.2018:

Seudullinen joukkoliikenne on lautakunnan toivomuksesta valmistellut opintomatkaa Iso-Britanniaan 1.-5.10.2018.

Matkan tavoitteena on tutustua Manchesterin, Nottinghamin ja Lontoon joukkoliikenteen ratkaisuihin sekä tavata paikallisia viranomaisia. Kohteeksi on valikoitunut Iso-Britannia siksi, että Lontoo on ainut kaupunki, jossa Turun seudun joukkoliikenteessä nyt valmisteltava EMV-maksaminen on jo käytössä ja siitä on runsaasti käyttökokemusta. Noin 10 % Lontoon joukkoliikennematkoista maksetaan jo käyttämällä luotto- tai pankkikorttia matkakorttina. Föli on maailmanlaajuisestikin ID-pohjaisella maksujärjestelmällään joukkoliikenteen maksuratkaisujen etunenässä, joten esim. Pohjoismaissa ei löydy maksujärjestelmiin liittyviä erityisen kiinnostavia kohteita.

Tällä valtuustokaudella joukkoliikenteen järjestämisessä on Turun seudun kannalta erityisen kiinnostavaa, maksu- ja infojärjestelmäratkaisujen lisäksi, kalusto- ja käyttövoimaratkaisut, liityntäliikenne, liityntäpysäköinti ja vesiliikenne. Manchester, Nottingham ja Lontoo on valittu tutustumiskohteiksi tältä pohjalta.

Lautakunnan jäseniä pyydetään varautumaan siihen, että Lontoossa käytetään omaa pankki-/luottokorttia, jotta saadaan käytännön kokemusta EMV-maksamisesta. Joukkoliikenteen liput korvataan jälkikäteen, mutta on tärkeää saada mahdollisimman monipuolinen kokemus satunnaisen asiakkaan saamasta asiakaskokemuksesta EMV-maksamisessa.

Matkalle osallistuvat lautakunnan varsinaiset jäsenet, Turun kaupunginhallituksen varsinainen edustaja sekä lautakunnan kokouksiin osallistuvat virkamiehet (varsinaiset). Yhteensä matkalle lähtenee 22 henkilöä.

Kustannusarvion mukaan matkasta, majoituksesta ja päivärahoista aiheutuneet kustannukset ovat ilman ansionmenetyskorvauksia yhteensä noin 27.000 euroa. Tämän lisäksi maksettavaksi tulevat vielä ruokailukustannukset paikan päällä, pääsylippumaksut, bussikuljetukset ja joukkoliikenteen liput. Kaikki kustannukset yhteensä ovat arviolta n. 37.000 euroa. Lautakunnan talousarviossa on varauduttu matkan kustannuksiin. Matkakustannukset jaetaan asukasluvun mukaisesti.

Hallintosäännön 33 §:n mukaisesti kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat toimielinten ulkomaanmatkoja.

Oheismateriaali 1Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan alustava matkaohjelma

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää esittää Turun kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa oheismateriaalina olevan alustavan matkaohjelman mukainen opintomatka Iso-Britanniaan 1.–5.10.2018. Matkasta aiheutuneet kustannukset, yhteensä noin 37.000 euroa maksetaan Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan budjettivaroista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus