Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta10806.06.20188

6558-2018 (02 08 00, 02 05 00)

Joukkoliikennepalvelujohtajan päätösvalta kokeiluissa

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että joukkoliikennepalvelujohtaja valtuutetaan päättämään erilaisista joukkoliikenteen kokeiluista hankintarajojensa puitteissa.

Tksjlk § 108

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte 30.5.2018:

Kaupunkiympäristötoimialan hallinnon järjestämispäätöksessä todetaan joukkoliikennepalvelujohtajan tehtävät ja toimivalta (§ 33).

Joukkoliikennepalvelujohtaja:

  1. vastaa seudullisen joukkoliikenteen johtamisesta ja kehittämisestä siten, että valtuuston, kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan sekä kaupunkiympäristölautakunnan ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan asettamat tavoitteet saavutetaan
  2. antaa kaupungilta pyydetyt joukkoliikennettä koskevat lausunnot ja selvitykset, jotka eivät edellytä palvelualueiden rajat ylittävää harkintaa
  3. toimii Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan esittelijänä
  4. huolehtii siitä, että Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtajilla on ajantasaiset ja riittävät tiedot lautakuntien käsiteltäväksi tulevista asioista
  5. laatii talousarvioesityksen Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle
  6. raportoi palvelualueen toiminnasta ja taloudesta Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle
  7. allekirjoittaa palvelualueen ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan sopimukset ja muut sitoumukset
  8. päättää markkinointi- ja tiedotustoiminnasta
  9. päättää palvelutoimiston aukioloajoista
  10. päättää korkeintaan 20 % alennuksen myöntämisestä matkailijakorteista yksittäiselle ryhmälle
  11. päättää tehtäväalueellaan tuomioistuimen ja viranomaisen päätökseen tyytymisestä ja muutoksenhausta.

Joukkoliikennepalvelujohtajan toimivallasta päätetään Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on 20.5.2015 § 110 päättänyt valtuuttaa joukkoliikennejohtajan antamaan Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen lausunnot toisen joukkoliikenteen toimivaltaisen viranomaisen toimivalta-alueeseen kuuluvasta liikenteestä. Joukkoliikennejohtaja voi tuoda asian lautakunnan käsiteltäväksi, mikäli asian merkittävyys sitä edellyttää.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on 16.8.2017 § 127 päättänyt valtuuttaa joukkoliikennejohtajan antamaan Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen kiireelliset lausunnot sekä päättämään merkitykseltään vähäisiksi katsottavat viranomaisen lupa-asiat ja liikenteen muutostarpeet lautakunnan kokoustaukojen aikana.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on 18.10.2017 § 164, Tapahtumalippujen ja viivakoodituotteiden yleiset käyttö- ja toimitusehdot, valtuuttanut joukkoliikennejohtajan sopimaan tapauskohtaisesti muiden kuin päätöksessä mainittujen kuntien itse järjestämien tapahtumien nousukorvaushinnasta.

Erilaiset kokeilut ovat joukkoliikenteessä tärkeitä, jotta saadaan käytännön tietoa erilaisten vaihtoehtojen toteuttamiskelpoisuudesta ja hyväksyttävyydestä. Erilaiset ennakkoluulottomat kokeilut ovat Fölin kehittämisen perusta. Siksi lautakunnalle esitetään, että joukkoliikennepalvelujohtajan päätösvaltaan lisätään joukkoliikenteen kokeilujen toteuttaminen joukkoliikennepalvelujohtajan hankintarajojen puitteissa. Uuden, pysyvän tuotteen tai palvelun toteuttamisesta päättää lautakunta.

Yllä esitettyyn kokeilukulttuuriin sisältyy myös sopiminen tapauskohtaisesti erilaisten tapahtumien tai kampanjoiden kanssa lippujen hinnoista sekä mahdollisista alennuksista yhteislippujen yhteydessä. Tämä yksinkertaistaisi pienten tapahtumien järjestelyistä sopimista. Mikäli asian merkittävyys sitä edellyttää, joukkoliikennepalvelujohtaja voi tuoda tapahtumat lautakunnan käsiteltäväksi.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää valtuuttaa joukkoliikennepalvelujohtajan päättämään Turun seudun joukkoliikenteen Fölin kokeiluista hankintarajojensa puitteissa. Lisäksi lautakunta valtuuttaa joukkoliikennepalvelujohtajan sopimaan tapauskohtaisesti erilaisten pienehköjen tapahtumien tai kampanjoiden lippuhinnoista Fölin osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHovi Christina
tiedJorasmaa Lauri
aoKorte Sirpa
tiedKuoppala Pirjo
tiedLehtinen Harri
tiedPihlava Topias
tiedSuomela Sari