Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta5104.04.20184

3911-2017 (015, 065, 032)

Föli-fillareiden käytön hinnoittelu Fölin matkailijakortilla sekä opettajien korteilla

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Föli-fillarin käyttöoikeuden voi ostaa matkailijakortille lisämaksusta ja että opettajien arvokortilla voi käyttää Föli-fillareita.

Tksjlk § 51

 

Kehittämispäällikkö Topias Pihlava 27.3.2018:

 

Turku aloittaa 1. toukokuuta 2018 kaupunkipyöräjärjestelmäkokeilun osana CIVITAS ECCENTRIC -hankkeen toteutusta. Kaupunkipyöräjärjestelmässä on 300 polkupyörää ja 34 kiinteää ja 3 siirrettävää pyöräasemaa. Turun kaupunkipyöräjärjestelmä on ympärivuotinen. Kaarinalla, Raisiolla, Naantalilla ja Liedolla on halutessaan mahdollisuus liittyä mukaan kaupunkipyöräjärjestelmään (optio sopimuksessa).

 

Matkailijoiden käytön helpottamisiksi 1-7 vrk matkailijakorteille tulisi mahdollistaa kaupunkipyörien käyttö lisämaksusta. Kaupunkipyörien käyttöoikeus sisältyisi oheisen lisämaksun mukaan. Fölin lippu on normaalihintainen Fölin tuote ja kaupunkipyörälisä tilitetään CIVITAS ECCENTRIC- hankkeelle. Föli-fillarin käyttöönotto matkailijakortilla edellyttää asiakkaalta normaalia kaupunkipyörien maksukorttirekisteröitymistä netissä. Oheiset hinnat ovat asiakashintoja ja sisältävät arvonlisäveron.

 

Vrk

Föli-lippu

Kaupunkipyörälisä

Yhteislippu

1 vrk

7 €

3 €

10 €

2 vrk

10 €

4 €

14 €

3 vrk

13 €

5 €

18 €

4 vrk

16 €

6 €

22 €

5 vrk

19 €

7 €

26 €

6 vrk

22 €

8 €

30 €

7 vrk

25 €

9 €

34 €

14 vrk

31 €

14€

45 €

 

Lisäksi koululaisryhmien käytön helpottamiseksi opettajien arvokortille tulisi voida liittää kaupunkipyörien käyttöoikeus. Kunkin koulun tulee hakea käyttöoikeutta seudulliselta joukkoliikenteeltä, jolloin erillistä maksukortin rekisteröintiä ei tarvita. Kaupunkipyörien käytöstä veloitetaan koulua jälkikäteen normaalin laskutuksen yhteydessä toteutuneen käytön mukaan. Tällöin myös kukin koulu on vastuussa mahdollisista virhe- ja sakkomaksuista, jotka peritään suoraan laskutuksen yhteydessä. Käytön hinnaksi esitetään 2,00 € (alv 0 %)  / 2h, jonka jälkeen 1,00 € (alv 0 %) / 1h per käyttöön otettu kaupunkipyörä. Käytön hinta tilitetään kokonaan CIVITAS ECCENTRIC- hankkeelle.

 

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

 

Ehdotus        Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että

-Föli-fillarin käyttöoikeuden voi ostaa matkailijakortille esityksen mukaisesta lisämaksusta.

-opettajien arvokorttiin seudullinen joukkoliikenne voi myöntää kaupunkipyörien käyttöoikeuden hintaan 2,00 € (alv 0 %) / 2h, jonka jälkeen 1,00 € (alv 0 %) / 1h per käyttöön otettu kaupunkipyörä.

 

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti ja että päätös toimeenpannaan odottamatta lainvoimaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa.

Jakelu

tpvKuntien Tiera Oy
tpvAaltonen Stella
tiedKanerva Tanja
tiedKuoppala Pirjo
tiedPalenius Kati
tpvPihlava Topias
tiedRiski Jaana