Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta3814.03.201810

2270-2017 (065)

Matkaketjuyhteistyön sopimus VR:n kanssa

Tiivistelmä:

Seudullinen joukkoliikenne on neuvotellut matkaketjuyhteistyön koskevan sopimuksen jatkamista VR:n kanssa toistaiseksi. Lautakunnalle esitetään sopimuksen hyväksymistä.

Tksjlk § 38

Kehittämispäällikkö Topias Pihlava 8.3.2018:

Seudullinen joukkoliikenne on pilotoinut VR:n kanssa matkaketjuyhteistyötä kesäkuusta 2017 helmikuuhun 2018 (Tksjlk 1.3.2017 § 41). Turkuun tai Turusta lähteviin juniin on voinut ostaa VR:n verkkokaupasta Fölin kertalipun junalipun oston yhteydessä. Kokeilun tavoitteena on lisätä matkustusta joukkoliikenteessä tarjoamalla asiakkaille mahdollisuutta sujuvaan matkojen yhdistämiseen ja lippujen ostamiseen yhdellä kerralla.

Seudullinen joukkoliikenne on neuvotellut VR:n kanssa yhteistyön jatkamisesta samoin periaattein toistaiseksi voimassaolevana. Sopimus VR:n kanssa jatkaa ja vahvistaa Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen aktiivista roolia matkaketjuyhteistyön kehittäjänä eri osapuolien kanssa. Nyt sovittavalla yhteistyöllä on myös valtakunnallista merkitystä, kun erilaisten matkaketjujen muodostamiselle haetaan teknisiä ja myös taloudellisesti toteuttamiskelpoisia ratkaisuja.

Oheismateriaali 1VR:n matkaketjuyhteistyötä koskeva sopimus 2018

Oheismateriaali 2VR:n matkaketjuyhteistyösopimuksen liitteet 2018 / (Salassa pidettävä, JulkL 24.1 § 17)

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikenne hyväksyy VR:n kanssa neuvotellun sopimuksen matkaketjuyhteistyöstä. Samalla lautakunta valtuuttaa joukkoliikennejohtajan tekemään sopimukseen teknisluontoisia tarkennuksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKuntien Tiera Oy
aoVR-Yhtymä Oy
tiedKemppainen Seppo
tiedKuoppala Pirjo
tpvPihlava Topias
tiedRiski Jaana
tiedSitaru-Niemi Jaana