Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta3714.03.20189

6420-2017 (07, 633)

Busseissa tapahtuvaan mainostamiseen liittyvä ohjeistus

Tiivistelmä:

Fölin tilaamassa joukkoliikenteessä liikennöitsijöillä on mahdollisuus myydä mainoksia Föli-liikenteessä oleviin busseihin. Mainostamista koskevat ohjeet ovat vanhentuneet, ja joukkoliikennelautakunnalle esitetään uuden ohjeen hyväksymistä. Lautakunta käsitteli asiaa 7.6.2017, jolloin asia palautettiin uuteen valmisteluun.

Tksjlk § 37

Toimialan viestintä, kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 23.2.2018:

Lautakunta käsitteli mainostusohjeita kokouksessa 7.6.2017, jolloin asia palautettiin uuteen valmisteluun. Palautuksen aikana ohjetta on yksinkertaistettu ja siitä on poistettu turhiksi koettuja rajoittavia tekijöitä. Samalla on lisätty yksityiskohtia mm. sähköisten mainoskanavien osalta.

Tällä hetkellä voimassa olevat mainontaa koskevat ohjeet on hyväksytty vaiheittain Turun kaupungin joukkoliikennelautakunnassa ennen Föli-liikenteen alkamista. Uusi ohje annetaan kokonaisuuden selkeyttämiseksi koko Föli-alueen liikenteessä.

Ohje sisältää linjaukset mainonnan sisällölle ja mainosten sijoittamiselle busseissa. Ohje täydentää liikenteen kilpailuttamiseen liittyviä asiakirjoja, joissa on todettu, että liikennöitsijät saavat kiinnittää Föli-busseihin mainoksia. Ohje antaa siis reunaehdot toiminnalle, joka on liikennöitsijöiden ja mainosoperaattoreiden välinen asia. Liikenteen tilaajan ei ole mahdollista eikä tarvetta ryhtyä välittämään mainoksia busseihin. Ohje kuitenkin selkeyttää myös sitä, miten liikenteen tilaaja voi käyttää bussien mainospaikkoja omaan viestintäänsä.

Liite 1Mainostamisohjeet Föli-liikenteessä 2018, luonnos

Oheismateriaali 1HSL-alueen mainossäännöt

Oheismateriaali 2Tampereen joukkoliikenteen mainossäännöt

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä mainostamisohjeet Fölin tilaamassa liikenteessä liitteen mukaisesti.

PäätösTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti hyväksyä mainostamisohjeet Fölin tilaamassa liikenteessä kokouksessa sovituin muutoksin. Hyväksytty ohje lisätään pöytäkirjaan liitteeksi 2.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Liite 2Mainostamisohjeet Föli-liikenteessä 14.3.2018

Jakelu

tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedLänsilinjat Oy
tiedSL-Autolinjat
tiedTarjousyhteenliittymä Vesman Liikenne Oy ja Jalobus Oy
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedTurun Linja-autoilijain Osakeyhtiö
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tpvJorasmaa Lauri
tiedKoiranen Nina
tiedMartinez Sinikka
tiedNiemi Reijo
tiedReinvall Timo
tiedViirret Kari


Liitteet:

Tksjlk § 37
Liite 1:Mainostamisohjeet Föli-liikenteessä 2018, luonnos
Liite 2:Mainostamisohjeet Föli-liikenteessä 14.3.2018