Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta324.01.20183

3911-2017 (015, 065, 032)

CIVITAS ECCENTRIC -hankkeen kaupunkipyörät

Tiivistelmä:

Lautakunta käy lähetekeskustelun kaupunkipyörien hinnoittelusta ja käyttöönotosta.

Tksjlk § 3

Va. joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte 17.1.2018:

Turku aloittaa 1. toukokuuta 2018 kaupunkipyöräjärjestelmäkokeilun osana CIVITAS ECCENTRIC -hankkeen toteutusta. Kaupunkipyöräjärjestelmässä on 300 polkupyörää ja 34 kiinteää ja 3 siirrettävää pyöräasemaa. Turun kaupunkipyöräjärjestelmä on ympärivuotinen.  Kaarinalla, Raisiolla, Naantalilla ja Liedolla on halutessaan mahdollisuus liittyä mukaan kaupunkipyöräjärjestelmään (optio sopimuksessa).

Kaupunkipyörät toteutetaan ulkoasultaan Fölin brändin mukaisina. Föli on aktiivisesti mukana kaupunkipyörien valmistelussa. Tarkoituksena on, että kaupunkipyörät ovat heti alusta alkaen osa Fölin palvelutarjontaa, ja että ne siirtyvät CIVITAS ECCENTRIC -kokeilun jälkeen vuonna 2021 kokonaisuudessaan osaksi seudullista joukkoliikennettä.

Turun kaupunki on kilpailuttanut kaupunkipyöräjärjestelmän palveluntarjoajan ajalle 1.5.2018 – 30.4.2021. Tarjouskilpailun voitti Nextbike Polska S.A.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve päätti 15.1.2018 (kaupunginjohtajan päätöspöytäkirja 15.1.2018 § 9),

Turun seudun joukkoliikenneviranomainen on toimivaltainen päättämään hinnoittelusta joukkoliikenteen osalta. Esitys Fölin kausikortilla tehtävien fillarimatkojen asiakashinnoittelusta ja Fölin ja CIVITAS ECCENTRIC -hankkeen kustannusjaosta tuodaan lautakunnalle päätettäväksi, kun verottajalta on saatu ennakkokannanotto arvonlisäveron käsittelystä Föli-fillareissa. Seudullinen joukkoliikenne pitää tavoitteena, että Föli-fillarin käyttö (maksimissaan puoli tuntia kerrallaan, mutta rajoittamaton määrä käyttökertoja) sisältyy 90 vuorokauden ja sitä pidempään voimassa oleviin kausikortteihin ilman lisämaksua.

Föli-fillarin käyttöönotto edellyttää asiakkaalta luottokorttirekisteröitymistä. CIVITAS ECCENTRIC -hanke toteuttaa rekisteröitymissivun, joka liitetään myös Fölin kausikorttiin.

CIVITAS ECCENTRIC -hanke on varannut seudullisen joukkoliikenteen asiakaspalveluun rahoitusta vuosille 2018-2021. Föli-fillareiden talouteen palataan seuraavassa kokouksessa.

Liite 1Föli-fillareiden logo

Liite 2Alustava hinnoittelumalli lukuun ottamatta Fölin kausikortteja

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta merkitsee Föli-fillareiden valmistelutilanteen tiedokseen sekä käy asiasta lähetekeskustelun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Tksjlk § 3
Liite 1:Föli-fillareiden logo
Liite 2:Alustava hinnoittelumalli lukuun ottamatta Fölin kausikortteja