Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta724.01.20187

891-2018 (02 05 00, 08 01 00)

Voimistelun suurtapahtuman Gymnaestradan joukkoliikenneliput

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Gymnaestrada-suurtapahtumassa 7.-10.6.2018 osallistujien Föli-matkojen maksimihinta on kolme euroa kerrottuna osallistujien määrällä.

Tksjlk § 7

Va. joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte 17.1.2018:

Suomen Voimisteluliitto on lähestynyt Föliä Gymnaestrada-suurtapahtuman järjestelyissä:

”Suomen Voimisteluliitto järjestää yhteistyössä Turun kaupungin kanssa voimistelun suurtapahtuman Suomi Gymnaestradan Turussa 7.-10.6.2018. Tapahtuma kokoaa yhteen 10 000 osallistujaa 200 voimisteluseurasta ympäri Suomen. Torstaista sunnuntaihin kestävä tapahtuma alkaa avajaisilla ja kulkueella ja huipentuu sunnuntaiseen pääjuhlaan, jossa esiintyy yli 5000 voimistelijaa upeissa kenttäohjelmissa. Tapahtumapäivinä osallistujat esiintyvät kaupunkilavoilla Turun tuomiokirkkotorilla ja Kupittaan puistossa Blombergin aukiolla. Lisäksi vuotuiset voimistelupäivät järjestetään Kupittaan liikuntahallissa ja uudessa palloiluhallissa. Tanssin ja tanssillisen voimistelun harrastajat kisailevat Marli Areenalla Lumo -tapahtuman finaalissa. Veritas stadionilla ja pallokentillä harjoitellaan kuumeisesti kenttäohjelmia sunnuntain pääjuhlaa varten. Kenttäohjelmissa esiintyy yhtä aikaa satoja voimistelijoita eri puolelta Suomea.

Kupittaalle rakentuu myös tapahtuman toimintapuisto, jonne rakentuu niin voimistelun kuin muidenkin lajien toiminta- ja kokeilupisteitä, jotka ovat maksuttomia kaikille turkulaisille. Lisäksi järjestämme maksuttomia puistojumppia. Toivommekin, että mahdollisimman moni löytää tiensä Kupittaalle ja pääsee näkemään ja kokemaan, olemaan osa tapahtumaamme. 10 000 osallistujan lisäksi odotamme tapahtumaan tuhansia päivittäisiä kävijöitä. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille! Tapahtuman toteutukseen kokoamme yli 500 vapaaehtoisen joukon, joiden avulla luomme tapahtumasta iloisen, energisen ja positiivisen elämyksen sekä jätämme osallistujille positiivisen muiston Turusta kaupunkina.

Osallistujista suurin osa tulee majoittumaan koulumajoituksessa Europeaden tyyliin. Pyrimme mahdollistamaan majoituksen mahdollisimman lähellä Kupittaan aluetta. Korostamme tapahtumassa vihreitä arvoja ja kannustamme osallistujia kulkemaan jalan aina kun se on mahdollista. Osallistujistamme puolet ovat lapsia ja nuoria.”  

Seudullinen joukkoliikenne on neuvotellut Voimisteluliiton kanssa tapahtuman osallistujille tarkoitetun Föli-lipun hinnoittelusta. Koska Turun kaupunki on aktiivisesti mukana järjestelyissä, sovelletaan lautakunnan päätöstä (Tksjlk 18.10.2017 § 164) eli hinta matkaa kohti on 0,50 euroa. Koska kyseessä on harvinaisen suuri, yli 10.000 osallistujan tapahtuma, esitetään lautakunnalle, että näin suuren tapahtuman kattohinnaksi määritellään kolme euroa (alv 0) neljältä päivältä siten, että Voimisteluliitolta laskutetaan maksimissaan kolme euroa kertaa osallistujamäärä. Jos osallistujia on 10.000, maksimiveloitus on tällöin 30.000 euroa. Kattohinta koskee tapahtumapäiviä 7.-10.6. ja mahdollisina muina päivinä laskutus tehdään todellisen toteutuman mukaisesti.

Voimisteluliitto on tarjonnut Fölille logo-näkyvyyttä tapahtuman yhteistyöyrityksenä.

Turun kaupunki osallistuu Gymnaestradan järjestelyihin tapahtuma-avustuksella.

Liput tehdään Tksjlk 18.10.2017 § 164 päätetyn QR-koodiohjeen mukaisesti.

Tapahtuma tulee vaatimaan Föliltä lisäsatsauksia joukkoliikenteen määrään tapahtumapäivinä, ja lisäliikenne tuodaan erikseen lautakunnan päätettäväksi.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että voimistelun Gymnaestrada-tapahtumassa 7.-10.6.2018 Fölin QR-koodilipuista veloitetaan toteutuman mukaan 0,50 e nousua kohden kuitenkin siten, että kattohinta on kolme euroa kerrottuna Föliltä tilattujen ja toimitettujen QR-koodien määrällä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKuntien Tiera Oy
aoSuomen Voimisteluliitto ry
tiedAlin Seppo
tiedForsell Arttu
tiedHyyppä Kimmo
tiedJorasmaa Lauri
tiedKirkkola Antti
tiedKortelainen Niko
tiedLehtinen Saana
tiedMartinez Sinikka
tiedPalenius Kati
tpvPihlava Topias
tiedTervonen Jouko