Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta1424.01.20182

11436-2017 (065)

Turun seudun joukkoliikenteen aikataulukirjojen ja linjakohtaisten aikataulujen painotyöt 2018

Tiivistelmä:

Seudullisen joukkoliikenteen aikataulukirjojen painatussopimus päättyi talviaikatauluihin 2017-2018. Turun kaupungin strategiset hankinnat on kilpailuttanut aikataulujen painatuksen kesäkaudelle 2018 sisältäen optiomahdollisuuden talvikauden 2018-2019 aikataulujen painatukselle.

Tksjlk § 14

Seudullinen joukkoliikenne, suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa ja joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen ja strategiset hankinnat hankinta-asiantuntija Emilia Aho 17.1.2018:

Turun kaupungin strategiset hankinnat on pyytänyt tarjouksia Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialan seudullisen joukkoliikenteen toimeksiannosta joukkoliikenteen kesäkauden 2018 aikataulukirjojen ja linjakohtaisten aikataulujen painotöihin. Tilaajalla on mahdollisuus hankkia optiona talvikauden 2018 - 2019 aikataulujen painatus.

Hankintailmoitus kansallisen kynnysarvon ylittävänä hankintana julkaistiin 15.12.2017 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi –toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä. Hankinnasta esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 2.1.2018 samalla sivustolla.

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon.

Annettuun määräaikaan 15.1.2018 klo 11.00 mennessä saapui tarjous kahdelta (2) tarjoajalta: Printall AS ja PunaMusta Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle että tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ja osatarjouksia ei hyväksytä.

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa:

  1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi
  2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen
  3. Tarjousten vertailu

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Printall AS ei ole tarjouksessaan toimittanut tarjouspyynnössä vaadittuja referenssejä koskien tarjoajan kokemusta. Printall AS suljetaan pois tarjouskilpailusta.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

PunaMusta Oy:n tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuperusteena on halvin hinta. Vertailuhinta muodostuu seuraavasti: (aikataulukirjan painatuserä 256 sivua (180 000 kpl) + aikataulukirjan painatuserä 272 sivua (180 000 kpl)) : 2 + linjan 1 aikataulun painatuserä (3 000 kpl), linjan 6 aikataulun painatuserä (10 000 kpl) ja linjan 8 aikataulun painatuserä (1 000 kpl). 

Saatiin vain yksi vertailukelpoinen tarjous, ja vertailua ei voida suorittaa.

Tarjoaja Kokonaishinta yhteensä
PunaMusta Oy64 515 €

Esitämme, että joukkoliikenteen kesäkauden 2018 aikataulukirjojen ja linjakohtaisten aikataulujen painotöiden palveluntuottajaksi valitaan kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella hinnaltaan halvin PunaMusta Oy tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin hinnoin ja ehdoin. Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

Tarjouspyyntö- ja tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa.

Va. joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että:

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoPrintall AS
aoPunaMusta Oy
tpvAho Emilia
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tiedTervonen Jouko