Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta3427.08.20153

5402-2015 (231)

Sita Suomi Oy:n selvitys jätteiden toimituspaikoista

Tiivistelmä:

Ehdotuksen mukaisesti Sita Suomi Oy:ltä selvitys pakkausjätteiden toimituspaikoista ja -ajankohdista merkitään tiedoks

Tksjhulk § 34

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 20.08.2015:

Jätehuoltolautakunta päätti 21.5.2015 (§ 25) pyytää Sita Suomi Oy:ltä (jäljempänä Sita) selvitystä yhtiön tiedotteen mukaisista kunnan vastuulle kuuluneiden hyötyjätteiden toimituspaikoista ja -ajankohdista. Selvitystä pyydettiin, koska Sita oli aiemmin asiakkailleen jakamassaan tiedotteessa ilmoittanut, että se on voinut pitää palvelussaan yllä maltillista hintatasoa toimitettuaan kierrätettävät jätemateriaalit teollisuudelle uusioraaka-aineiksi ja että yhtiön materiaaleista saama tuotto on osaltaan mahdollistanut edullisen jätteen keräyspalvelun.

Jätehuoltolautakunnan toimialueen kunnissa on jo 2000-luvun puolivälistä saakka ollut voimassa pääosin yhtenäiset jätehuoltomääräykset, joissa kunnan vastuulle kuuluneet jätteet on määrätty toimitettaviksi TSJ:n ylläpitämiin vastaanottopaikkoihin. Esimerkiksi Turun kaupungissa jätteet on määrätty toimitettavaksi TSJ:n ylläpitämiin tai osoittamin vastaanottopaikkoihin 1.1.2006 voimaantulleilla jätehuoltomääräyksillä. Kuntien määräämiin vastaanottopaikkoihin toimitetuista jätteistä saaduilla tuloilla TSJ on osaltaan kattanut kunnan vastuulle lain mukaan kuuluvan jätehuollon järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia. 

Sitan selvitys

Sitan toimittaman selvityksen mukaan se ei ole toimittanut kunnan vastuulle kuuluvia jätteitä muualle kuin kuntien jätehuoltomääräysten mukaisiin paikkoihin. Selvityksen mukaan yhtiö on saanut virallisen tiedon pakkausjätteiden toimituspaikoista vuonna 2014 ja ryhtynyt Ely-keskuksen asiassa antaman kehotuksen saatuaan toimimaan sen mukaisesti.  Selvitys on oheismateriaalina.

Oheismateriaali 1Sita Suomi Oy:n selvitys

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta päättää merkitä Sita Suomi Oy:n selvityksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.