Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta3527.08.20154

2847-2015 (231)

Turun hallinto-oikeuden päätöksiä

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on tehnyt kaksi päätöstä jätemaksuja koskevissa valitusasioissa. Lautakunnalle esitetään, että päätökset merkitään tiedoksi.

Tksjhulk § 35

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 19.8.2015:

Turun hallinto-oikeus on tehnyt kaksi päätöstä jätemaksuasioita koskevista valituksista.

Ensimmäisessä (oheismateriaali 1) tapauksessa ympäristönsuojelujohtaja oli päättänyt jättää maksuista jätetyt muistutukset tutkimatta, koska niitä ei toimitettu viranomaiselle jätelaissa asetetun määräajan puitteissa. Hallinto-oikeus on käsitellyt asian ns. perustevalituksena ja hylännyt valituksen perustelleen päätöstään mm. sillä, että maksuvelvollisuus syntyy, kun kiinteistö on käytettävissä tavanomaiseen asumiseen, vaikka asuntoa ei olekaan käytetty. Jätemaksua ei ole pidetty kohtuuttomana.

Toisessa tapauksessa (oheismateriaali 2) ympäristönsuojelujohtaja oli päättänyt, että kiinteistöltä peritään alennettu jätemaksu ja valituksessa oli vaadittu maksun kokonaan perimättä jättämistä, koska kiinteistö on ollut pitkään kokonaan käyttämätön. Hallinto-oikeus on hylännyt valituksen perustelleen päätöstään mm. sillä, että maksuvelvollisuus syntyy, kun kiinteistö on käytettävissä tavanomaiseen asumiseen, vaikka asuntoa ei olekaan käytetty.

Oheismateriaali 1THO:n päätös 12.5.2015 nro. 15/0115/1

Oheismateriaali 2THO:n päätös 12.5.2015 nro. 15/0114/1

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätökset tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.