Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta2421.05.20154

10099-2014 (231, 032)

Ehdotus jätetaksan maksutaulukoiden muuttamiseksi

Tiivistelmä:

Ehdotuksen mukaisesti jätetaksan maksutaulukoita muutettaisiin tiettyjen palveluiden osalta siten, että taksan mukaiset maksut vastaisivat kilpailutusten perusteella saatuja uusia hintoja

Tksjhulk § 24

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 13.5.2015:

Polttokelpoisen jätteen vaihtolava- ja puristinsäiliöiden tyhjennysmaksut

Turun Seudun Jätehuolto Oy on kilpailuttanut polttokelpoisen jätteen vaihtolava- ja puristinsäiliöiden tyhjennykset. Ehdotuksen mukaisesti jätemaksutaulukoiden mukaiset jätemaksut muutetaan vastaamaan kilpailutuksen mukaisia uusia hintoja.

Kilpailutuksen seurauksena vaihtolavasäiliöiden jätemaksu laskisi noin 8,4 %. Vaihtolavasäiliöitä on käytössä melko vähän ja muutos koskeekin lähinnä joitakin yritysasiakkaita, joiden jätehuolto hoidetaan kunnan toissijaisella vastuulla sekä joitakin julkisia toimijoita.

Polttokelpoisen jätteen puristinsäiliöiden jätemaksu nousisi vastaavasti 46,4 %. Tällä hetkellä puristinsäiliöiden tyhjennyksiä koskeva taksan mukainen maksu on voimassa vain Raision, Naantalin ja Maskun alueilla, joilla on ollut käytössä yhteensä neljä puristinsäiliöasiakasta. Jatkossa puristinsäiliöpalveluita tarjotaan koko kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueella Paraisten saaristoalueita lukuun ottamatta.

Ehdotuksen mukaiset uudet maksut on merkitty liitteenä 1 olevaan maksutaulukkoon 3 punaisella.

Muiden jätteiden vaihtolavasäiliöiden tyhjennysmaksut

Uusina maksuina ehdotetaan taksaan otettavaksi muita jätteitä kuten kaatopaikkajätteitä ja kierrätettäviä jätteitä sisältävien vaihtolavasäiliöiden, vaihtolavojen ja puristinsäiliöiden tyhjennysmaksut koko kunnan järjestämän alueella Paraisten saaristoalueita lukuun ottamatta.   Ehdotetut lisäykset on merkitty maksutaulukkoon 4 punaisella.

Maksutaulukkoon 4 on myös tehty muutamia pieniä muutoksia olosuhteiden muutoksen vuoksi.  Nykyisessä taulukossa on ollut kaatopaikkajätteistä kahdet eri maksut jäteveron muutoksen vuoksi varalta.  Uudesta taulukosta on poistettu vanhaan jäteverotukseen perustuneet maksut. Lisäksi lasin käsittelymaksuosuudet on poistettu kokonaan, koska tuottaja vastaa jatkossa pakkauslasijätteen käsittelyn järjestämisestä omalla kustannuksellaan. Asiasta on erillinen maininta nykyisessä maksutaulukossa 4.

Terveydenhuoltoalan lajittelutaulu

Terveydenhuoltoalan jätteiden lajittelutaulu on uudistettu. Uuden aikaisempaa isomman ja kalliimman taulun hinta on muutettu lisämaksujen taulukkoon 6 punaisella.

Asian vireilläolosta tiedottaminen

Jätetaksan maksutaulukoiden 3 ja 4 muuttamista koskevan asian vireilläolosta ja vaikutusmahdollisuuksien varaamisesta on tiedotettu kuuluttamalla siitä toimialueen kuntien ilmoitustauluilla. Ehdotus taksan muutokseksi on myös ollut nähtävillä niissä kunnissa, joita taksan muuttamista koskeva asia koskee. Annettuun määräaikaan mennessä ei asiasta ole toimitettu lautakunnalle muistutuksia tai mielipiteitä.  

Liite 1Ehdotuksen mukaan muutetut jätetaksan maksutaulukot 3, 4 ja 6

EhdotusTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta päättää hyväksyä liitteessä 1 esitetyt jätetaksan mukaiset muutetut jätemaksutaulukot ja niissä esitetyt maksut. Muutetut taulukot ja niiden mukaiset maksut tulevat voimaan 1.6.2015 mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen esitteli asiaa kokouksessa.

Jakelu

tiedAuran kunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedMarttilan kunta
tiedMaskun kunta
tiedMynämäen kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedNousiaisten kunta
tiedParaisten kaupunki
tiedPöytyän kunta
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedTurun Seudun Jätehuolto Oy
tiedKaupunginhallitus


Liitteet:

Tksjhulk § 24
Liite 1:Ehdotuksen mukaan muutetut jätetaksan maksutaulukot 3, 4 ja 6