Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta1326.03.20153

3170-2015 (231, 032)

Jätetaksan muuttaminen haravointijätteen pientuojien vastaanottomaksun osalta

Tiivistelmä:

Ehdotuksen mukaan jätetaksan haravointijätteen vastaanottomaksua lasketaan pienasiakkaiden osalta.

Tksjhulk § 13

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 18.03.2015:

TSJ on perinteisesti ottanut vastaan kampanjaluonteisesti asukkaiden haravointijätteitä maksutta. Maksutonta haravointijätettä on vastaanotettu Topinojan lisäksi Isosuolla, Rauhalassa ja Auranmaalla. Topinojan osuus vastaanotetusta haravointijätteestä on 85%. Kuluvana vuonna ei vastaavia maksuttomia vastaanottokampanjoita haravointijätteille enää järjestetä. Turun kaupunki on aikaisemmin osallistunut Topinojalla vastaanotettujen haravointijätteiden käsittelystä aiheutuvien kustannusten kattamiseen, mutta jatkossa ei tukea enää saada.

Tavoitteena on, ettei haravointijäte päätyisi jatkossakaan polttokelpoisten jätteiden astioihin vaan jätekeskusten- ja asemien vastaanottoon, josta ne voidaan toimittaa kompostoitavaksi. TSJ haluaa edistää jätteiden ohjautumista oikeaan vastaanottopaikkaan laskemalla pienasiakkaiden haravointijätteiden käsittelymaksua. Aikaisemmat haravointijätteiden maksuttomat vastaanottokampanjat ovat aiheuttaneet merkittäviä lyhytaikaisia nousupiikkejä vastaanottopaikkojen asiakasmäärissä, joten kampanjoiden ajaksi on tarvittu myös ylimääräistä työvoimaa. Jatkossa haravointijätteen vastaanotto järjestettäisiin ympärivuotisesti, jolloin myös asiakasvirta on todennäköisesti tasaisempi eikä ylimääräistä henkilöstöä tarvittaisi.

Päätösehdotuksen mukaan nykyisen jätetaksan pienasiakkaiden maksutaulukkoa 2 muutetaan siten, että haravointijätteen nykyistä vastaanottomaksua lasketaan nykyisestä kahdeksasta eurosta viiteen euroon kuutiolta. Ehdotuksen mukaiset uusittu maksutauluko on liitteinä 1.

Vaikutusmahdollisuuksien varaaminen

Ottaen huomioon, että käsittelyhinnat tulisivat ehdotuksen seurauksena laskemaan, ei ehdotuksen mukaisella ratkaisulla katsota olevan sellaisia jätelain 79 §:ssä ja hallintolain 41 §:ssä tarkoitettuja huomattavia vaikutuksia kuntalaisten elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin että viranomaisen tulisi varata erillinen mahdollisuus saada tietoja asian käsittelyn lähtökohdista ja tavoitteista sekä lausua mielipiteensä asiasta ennen sen ratkaisemista.

Liite 1Jätteen vastaanottomaksut TSJ.n pienasiakkaille

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaisen jätetaksan muutetun maksutaulukon ja määrää, että muutos tulee voimaan 1.4.2015 mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAuran kunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedMarttilan kunta
tiedMaskun kunta
tiedMynämäen kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedNousiaisten kunta
tiedParaisten kaupunki
tiedPöytyän kunta
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedTurun Seudun Jätehuolto Oy
tiedKaupunginhallitus


Liitteet:

Tksjhulk § 13
Liite 1:Jätteen vastaanottomaksut TSJ.n pienasiakkaille