Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta1426.03.20154

3237-2015 (010)

Päätösvallan siirtäminen jätehuoltomääräyksistä poikkeamista koskevissa asioissa

Tiivistelmä:

Ehdotuksen mukaisesti Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunnan siirtää jätehuoltomääräyksistä poikkeamista koskevan päätösvallan viranhaltijalle

Tksjhulk § 14

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 16.3.2015:

Jätelain 91.3 §:n mukaan kunnan jätehuoltomääräyksissä määrätty viranomainen voi yksittäistapauksessa myöntää poikkeuksen jätehuoltomääräyksen noudattamisesta siinä mainituin perustein.

Jätehuoltolautakunta hyväksyi kokouksessaan 3.12.2014 (§ 72) toimialueelle yhtenäiset seudulliset jätehuoltomääräykset. Hyväksyttyjen jätehuoltomääräysten 39 §:n mukaisesti Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta voi yksittäistapauksissa ja erityisistä syistä myöntää poikkeuksen jätehuoltomääräysten noudattamisesta. Ennen nykyisten määräysten voimaantuloa on määräyksistä poikkeamista koskevat asiat käsitelty kuntien ympäristönsuojeluviranomaisen toimesta.

Aikaisemman kokemuksen perusteella on oletettavaa, että poikkeamisasioita tullee vireille lukumääräisesti melko vähän ja asioissa tehtävät ratkaisut ovat yksittäistapauksissa merkitykseltään melko vähäisiä ja koskevat pääsääntäisesti yksittäisten kiinteistöjen jätehuollon järjestämiseen liittyviä asioita, kuten jäteastioiden tyhjennysvälejä, tyhjennysten keskeyttämisiä ja kimppa-astiajärjestelyjä. Asioiden joustavan ja mahdollisimman viivytyksettömän käsittelyn järjestämiseksi on päätösvalta poikkeamisasioiden osalta tarkoituksenmukaista siirtää lautakunnan alaiselle viranhaltijalle.

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta päättää:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta
tiedSuomela Sari