Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta612.02.20156

32-2015 (231)

Lausunto Lassila & Tikanoja Oy:n näkemyspyynnöstä

Tiivistelmä:

Ehdotuksen mukaisessa lausunnossa todetaan, että jätehuoltoviranomaisella ei ole huomauttamista näkemyspyynnössä esitettyyn toimintaan.

Tksjhulk § 6

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 4.2.2015:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on pyytänyt Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunnalta lausuntoa Lassila & Tikanoja Oyj:n näkemyspyynnöstä, joka koskee tuottajavastuualaisen pakkausjätteen vastaanottoa yhtiön Vaskikadun laitoksella Turussa. Näkemyspyynnössä on pyydetty ottamaan kantaa siihen voiko laitoksella vastaanottaa nykyisen ympäristöluvan puitteissa tuottajavastuualaisia jätteitä kuten kuitupaikkauksia, pienmetallia, lasia ja muovia.

Ehdotus annettavaksi lausunnoksi

Koska näkemyspyynnön mukaisten jätteiden jätehuollon järjestäminen on tuottajan vastuulla eikä toiminnan katsota olennaisesti vaikuttavan kunnan vastuulle kuuluvan jätehuollon järjestämiseen, ei jätehuoltoviranomaisella ole näkemyspyynnössä esitettyyn huomauttamista. Jätehuoltoviranomainen ei kuitenkaan ota kantaa siihen, voidaanko esitetyn kaltaista toimintaa harjoittaa laitoksen voimassaolevan ympäristöluvan puitteissa.

Oheismateriaali 1Lassila & Tikanoja Oyj:n näkemyspyyntö

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli Pekka Mäki:

EhdotusTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta päättää antaa Varsinais-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskukselle asiassa edellä esitetyn ehdotuksen mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli ympäristöinsinööri Fredrik Klingstedt.

Jakelu

lausVarsinais-Suomen ELY-keskus/Ympäristö ja luonnonvarat