Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta412.02.20154

2560-2013 (231)

Jätehuoltomääräysten yleisen osan hyväksyminen

Tiivistelmä:

Ehdotuksen mukaisesti seudullisiin jätehuoltomääräyksiin liitetään yleinen osa, jossa annetaan opastavaa tietoa määräysten tarkoituksesta ja perusteista ja niiden vaikutuksesta kunnan jätehuollon järjestämiseen.

Tksjhulk § 4

Jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen 4.2.2015:

Kunnan jätehuollon järjestämistä koskevat jätehuoltomääräykset ovat nimensä mukaisesti jätelainsäädäntöä täydentäviä sitovia sääntöjä. Koska sitovien määräysten yhteyteen on vaikea sijoittaa sellaista jätehuollon järjestämistä koskevaa yleisempää tietoa, joka voi olla tarpeen määräysten ja niiden tarkoituksen ymmärtämiseksi, on määräysten yhteyteen päätetty niiden hyväksymisen yhteydessä laatia yleinen osa jossa annetaan opastavaa tietoa määräysten tarkoituksesta ja niiden suhteesta muuhun jätelainsäädäntöön sekä selvitetään alueellisista ja paikallisista olosuhteista johdettuja perusteita kunnan vastuulle kuuluvan jätehuollon järjestämistä ohjaaville määräyksille. Lisäksi yleisessä osassa on määritelty yksityiskohtaisemmin ja muutamien esimerkkien avulla tiettyjä määräyksissä esiintyviä jätehuollossa käytettyjä käsitteitä, joiden merkitys voi pelkästään määräyksiin tutustumalla jäädä ainakin osin epäselväksi.

Tavoitteena on, että yhdessä yleisen osan ja aiemmin hyväksytyn määräysten perustelumuistion kanssa sitovat jätehuoltomääräykset muodostavat kokonaisuuden, jonka avulla kuntalaiset ja myös muut kunnan jätehuollon parissa toimivat tahot saavat tarvittavaa tietoa kunnan jätehuollon järjestämistä koskevista säännöksistä sekä niiden tarkoituksesta ja perusteista.

Liite 1Ehdotus jätehuoltomääräysten yleiseksi osaksi

Vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki:

EhdotusTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaisen jätehuoltomääräysten yleisen osan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli ympäristöinsinööri Fredrik Klingstedt.

Jakelu

tiedAuran kunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedMarttilan kunta
tiedMaskun kunta
tiedMynämäen kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedNousiaisten kunta
tiedParaisten kaupunki
tiedPöytyän kunta
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedTurun Seudun Jätehuolto Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedSuomela Sari


Liitteet:

Tksjhulk § 4
Liite 1:Ehdotus jätehuoltomääräysten yleiseksi osaksi