Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta8312.12.20234

1410-2023 (02 02 00)

Talousarvion toteutuminen 1.1.-30.11.2023

Tiivistelmä: -

Tarklk § 83

Revisiotoimisto 8.12.2023:

​Tarkastuslautakunnan vuoden 2023 talousarvion toteutumasta on otettu kustannuspaikkaryhmän (TLK) meno- ja tuloraportti ajalta 1.1.- 30.11.2023

Oheismateriaali 1​Tarkastuslautakunta, Kustannuspaikkaryhmän meno- ja tuloraportti 1.1.-30.11.2023 (esitellään kokouksessa)

Kaupunginvaltuuston 14.11.2022 § 232 hyväksymien talousarvion noudattamista koskevien määräysten mukaan muun muassa:

​1. Talousarvion sitovuus

​Hallintosäännön 68 §:n mukaan kaupunginvaltuusto antaa talousarvion noudattamista koskevat määräykset siitä, miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupungin viranomaisia.

​4. Toiminnan ja talouden seuranta

4.1 Osavuosikatsaukset ja tilinpäätös

​Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Osavuosikatsauksissa raportoidaan arviot kaupunginvaltuuston sitoviksi vahvistamien tavoitteiden ja talousarviolausekkeiden toteutumisesta tilikaudella.

​Ensimmäinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–31.3.

​Osavuosikatsaus, joka annetaan viimeistään kesäkuussa sisältää talouden katsauksen sekä talous- ja henkilöstötavoitteiden toteutumisennusteen.

​Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.6.

​Osavuosikatsaus, joka annetaan viimeistään syyskuussa sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen toimintasuunnitelmaan kirjattujen toiminnallisten, taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointiajalta 1.1.–30.9.

​Osavuosikatsaus, joka annetaan viimeistään marraskuussa sisältää talouden katsauksen sekä talous- ja henkilöstötavoitteiden toteutumisennusteen.

​Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta, joka on kalenterivuosi.

​Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus.

​4.3 Kuukausiraportointi toiminnan ja talouden kehittymisestä

​Palvelukokonaisuuksista vastaavat johtajat raportoivat toiminnan ja talouden kehittymisestä kuukausiraportein omalle lautakunnalleen.

​Palvelukokonaisuudesta vastaavan johtajan tulee erikseen annettavan aikataulun ja ohjeen mukaisesti raportoida toiminnasta ja taloudesta kansliapäällikölle sekä huolehtia siitä, että kansliapäälliköllä on valvontaa varten riittävät tiedot toiminnasta.

Kokouksessa revisiotoimisto selostaa vuoden 2023 talousarvion toteutumista.

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

Ehdotus​Tarkastuslautakunta päättää merkitä kustannuspaikan 10200 (TLK) talousarvion toteutumisraportin sekä revisiotoimiston selostuksen vuoden 2023 talousarvion toteutumisesta tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.