Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta5220.06.20236

10991-2021 (00 01 02)

Tarkastuslautakunnan arviointitoiminta ja työohjelma

Tiivistelmä: -

Tarklk § 52

Revisiotoimisto 16.6.2023:

​Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on muun muassa arvioida, ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa ja kuntakonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkastuslautakunta laatii arviointisuunnitelman ja antaa valtuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Lautakunta voi antaa valtuustolle muitakin tarpeellisena pitämiään selvityksiä arvioinnin tuloksista.

Turun kaupungin hallintosäännön (Kv 17.4.2023) 6 §:n mukaan tarkastuslautakunta on suoraan kaupunginvaltuuston alainen, kaupunginhallituksesta ja sen alaisesta organisaatiosta riippumattomasti toimiva lakisääteinen toimielin, joka huolehtii kaupunkikonsernin hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämisestä, kaupungin toimintaan kohdistuvasta kuntalain mukaisesta tavoite-, tuloksellisuus- ja tarkoituksenmukaisuusarvioinnista sekä valvoo sidonnaisuuksien ilmoittamisvelvollisuuksien noudattamista. Tarkastuslautakunta valmistelee kaupunginvaltuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat, seuraa yleisesti kaupunkikonsernin hallintoa ja taloutta sekä niissä ja kaupungin toiminnassa tapahtuvia muutoksia, kehittää ulkoista valvontaa ja asettaa sille tavoitteet sekä seuraa niiden toteutumista. Lisäksi tarkastuslautakunta seuraa, että tilivelvolliset ja muut toiminnasta vastaavat henkilöt ovat ryhtyneet tarpeellisiin toimenpiteisiin niiden suositusten ja muistutusten johdosta, joihin arvioinnit ja tilintarkastus on antanut aihetta.

Tarkastuslautakunta käy valmistelevan keskustelun työohjelman syksy 2023/kevät 2024 aihealueista, valmistelusta ja valmistelua tukevista tarvittavista tilaisuuksista sekä lautakunnan työtavoista.

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

Ehdotus​Tarkastuslautakunta päättää antaa tarvittavat jatkovalmisteluohjeet työohjelman valmisteluun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.