Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tarkastuslautakunta321.09.20213

10975-2021 (00 00 01, 00 01 01)

Läsnäolo- ja puheoikeudet tarkastuslautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Tarklk § 3

Revisiotoimisto 17.9.2021:

Hallintosäännön (Kv 17.5.2021; 23.8.2021) 123 §:n mukaan tarkastuslautakunnassa on jäsenten lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus mm. seuraavasti:

- Tarkastuslautakunnan esittelijä. Muiden läsnäolo- ja puheoikeudesta tarkastuslautakunnan kokouksessa päättää lautakunta.

- Tilintarkastajalla on läsnäolo- ja puheoikeus ja velvollisuus olla saapuvilla tarkastuslautakunnan kokouksessa lautakunnan päätösten mukaisesti.

Revisiotoimisto pitää perusteltuna, että esittelijänä toimivan kaupunginreviisorin lisäksi myös toimiston tarkastuspäälliköillä ja tarkastussihteerillä, jotka ovat vastuullisia lautakunnan käsittelyyn tulevien asioiden valmistelijoita, on läsnäolo- ja puheoikeus lautakunnan kokouksissa, arviointi- ja tarkastustilaisuuksissa.

Tarkoituksenmukaista on, että tilintarkastaja osallistuu ainakin niihin lautakunnan kokouksiin, joissa käsitellään tilintarkastuksen suunnittelua, toteutusta, tilintarkastajan raportointia tai muita tilintarkastukseen liittyviä asioita.

Oheismateriaali 1Hallintosääntö (Kv 17.5.2021; 23.8.2021)

 

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta:

EhdotusTarkastuslautakunta päättää, että revisiotoimiston tarkastuspäällikkö Rami Aaltosella, tarkastuspäällikkö Heikki Korhosella, tarkastuspäällikkö Seppo Laaksolla sekä tarkastussihteeri Anne-Maarit Vehosmaalla on läsnäolo- ja puheoikeus tarkastuslautakunnan kokouksissa, arviointi- ja tarkastustilaisuuksissa.

Edelleen tarkastuslautakunta päättää myöntää tilintarkastajalle läsnäolo- ja puheoikeuden tarkastuslautakunnan kokouksissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta toimi kokouksen sihteerinä tämän pykälän käsittelyn aikana.