Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för gymnasie- och yrkesutbildning3210.10.20125

10838-2012 (015)

Tillsättande av arbetsgrupp för planering av datateknisk utrustning vid Katedralskolan

Sammandrag: -

Ssngy § 32

Grundarbetet för Katedralskolans renovering kommer att inledas på våren 2013 och kommer att pågå åtminstone till årets slut. Den egentliga grundrenoveringen som också inbegriper inneutrymmen påbörjas sommaren 2014.

 

I och med grundrenoveringen kommer Katedralskolan att utrustas datatekniskt. Det är därför befogat att tillsätta en arbetsgrupp som planerar den datatekniska utrustningen i skolan med tanke på framtida behov och att studentskrivningarna i framtiden planeras ske digitalt. Arbetsgruppen för den datatekniska utrustningen kunde för Katedralskolans del bestå av biträdande rektor Carola Mattsson, lektor Annika Lindblad och lektor Herman Norrgrann.

 

Direktionen för Katedralskolan i Åbo har skickat en skrivelse till sektionen (anlänt 2.10.2012, som utdelades vid bordet) där direktionen föreslår att en arbetsgrupp bestående av en representant för sektionen och personalrepresentanter från Katedralskolan utses för att skolhuset ska vara så bra planerat som möjligt för framtiden.

 

Direktören för den svenskspråkiga servicen Liliane Kjellman:

Förslag:          Svenska sektionen vid nämnden för gymnasie- och yrkesutbildning beslutar att tillsätta en arbetsgrupp för att planera den datatekniska utrustningen i samband med Katedralskolans grundrenovering. Arbetsgruppens medlemmar består av biträdande rektor Carola Mattsson, lektor Annika Lindblad och lektor Herman Norrgrann.

 

 

 

BeslutBeslutsförslaget godkändes. 

Sektionen tog del av skrivelsen och beslöt att sektionen inte väljer en egen representant till arbetsgruppen men att arbetsgruppen rapporterar regelbundet till sektionen.

Sändlista

förkDirektionen för Katedralskolan i Åbo
förkHeikkonen Esko
förkWahlström Bertel