Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning3218.04.20241

2867-2023 (12 00 01)

Ändring av beslut gällande fastställande av studieplatser till gymnasieutbildningen som inleds hösten 2024

Sammandrag: -

Ssnfu § 32

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 18.4.2024:

 

Antagningen av nya studerande till gymnasiet sker via den gemensamma ansökan i Studieinfo. Utbildningsanordnaren meddelar antalet studieplatser till utbildningen som inleds på hösten samt fastställer det lägsta godkända medeltalet för antagningen.

 

Sektionen beslöt vid sitt möte 19.4.2023 § 22 att 10 studerande antas till idrottslinjen och 104 studerande till allmänna linjen till gymnasiets första årskurs läsåret 2024–2025 samt att det lägsta medelvitsordet för antagning är 7,30. Därtill beslöt sektionen att gymnasiets rektor kan göra smärre ändringar av antalet studerande samt att avvika från det fastställda medelvitsordet (högst 3 studerande).

 

Rektor kan inte avvika från fastställda studieplatser eller medelvitsord och därför behöver beslutet till denna del ändras.

 

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning ändrar beslutet om fastställande av studieplatser till den del som gäller rektors befogenheter. Rektor kan i fortsättningen inte ändra antalet studerande eller avvika från det fastställda medelvitsordet som fastställts.

Beslut​Beslutsförslaget godkändes.

Protokollet för detta ärende justerades omedelbart under mötet.​​​​

Sändlista

förkPärnänen Marianne