Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning424.01.20244

509-2024 (12 00 01)

Ändringar i läroplanen för S:t Olofsskolan

Sammandrag: -

Ssnfu § 4

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman och biträdande rektor Benjamin Kroksjö 17.1.2024:

 

Under sommaren och höstterminen 2023 har S:t Olofsskolan uppdaterat sina ordningsregler för att öka tryggheten, trivseln samt bidra till en hälsosammare skola. S:t Olofsskolan var i behov av en uppdatering av ordningsreglerna pga. tillfälliga utrymmen på Sirkkalagatan 39. Utöver ordningsreglerna så har även en plan för överenskommelser tagits fram tillsammans med elevkåren för att ytterligare bidra till en hälsosam, trygg, trevlig och säker skola.

 

Arbetet med att revidera S:t Olofsskolans ordningsregler har skett i samarbete med elevkåren, personalen och regionförvaltningsverket. Vårdnadshavarna har också haft möjlighet att göra sin åsikt hörd.

 

Utbildningsanordnaren ska godkänna ordningsregler för grundskolor. Riksdagens bildningsutskott har i sitt utlåtande (10/2013) gällande paketet om skolornas arbetsro föreslagit att Utbildningsstyrelsen ska bereda en riktgivande modell gällande ordningsregler för kommuner. S:t Olofsskolans ordningsregler är nu utformade enligt denna mall, men formatet är ändrat för att reglerna ska bli mera pedagogiska och lättlästa för våra elever.

 

Bilaga 1   S:t Olofsskolans ordningsregler

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman:

 

Förslag:          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslutar att godkänna ordningsreglerna för S:t Olofsskolan som en del av skolans läroplan. Ändringarna träder i kraft från 1.2.2024.

 

 

BeslutFörslaget godkändes.

S:t Olofsskolans biträdande rektor Benjamin Kroksjö presenterade ärendet under mötet.

Sändlista

förkKarlsson Christer
förkKroksjö Benjamin


Bilagor:

Ssnfu § 4
Bilaga 1:S:t Olofsskolans ordningsregler